Humanitarna pomoć: Testenina u obliku penisa

Ponegde još ima manjih količina zaostale testenine koja je kao humanitarna pomoć 1999. godine stigla u Bujanovac, ali korisnicima nije podeljena zbog bojazni da bi njen neobičan izgled izazvao skandal.
Ponegde još ima manjih količina zaostale testenine koja je kao humanitarna pomoć 1999. godine stigla u Bujanovac, ali korisnicima nije podeljena zbog bojazni da bi njen neobičan izgled izazvao skandal.

Kako pišu "Južne vesti", testenina čiji oblik podseća na penis uglavnom je deljena samo među kolegama u Crvenom krstu, kako oni kažu, kao kuriozitet. Neki od njih je još čuvaju, pa su se fotografije ovih namirnica nedavno pojavile i na Fejsbuku.

Kako je objašnjeno Južnim vestima, ova pošiljka nije prošla kroz redovnu distributivnu mrežu Crvenog krsta Srbije, nego je poslata direktno u Crveni krst Bujanovac. Kada su paketi i kese otvoreni, odlučeno je da se ova pomoć ne deli dalje raseljenima sa Kosova i Metohije, kako je prvobitno bilo planirano.

U niškom Crvenom krstu kažu da je reč o samo desetak kilograma humanitarne pomoći i da nemaju podatke o tome ko je u Bujanovac pre 15 godina poslao ovu neobičnu testeninu proizvedenu u Napulju.

Humanitarna pomoć je 2011. godine iznenadila i stanovnike Trgovišta kojima je posle katastrofalnih poplava bilo poslato hiljadu pari tanga gaćica i brus-haltera.

U Crvenom krstu kažu da u ovakvim situacijama ne treba tražiti zlu nameru: "Često se kao humanitarna pomoć šalje nešto što je inače za bacanje, pa kad se prazne magacini, oni koji žele da budu humani i ne razmišljaju šta šalju."

Praksa je pokazala da se dešavaju i greške kada, na primer, u opštine sa pretežno muslimanskim stanovništvom ponekad stignu konzerve sa svinjetinom, posle čega se pomoć ponovo sortira i šalje u druga mesta.

  • 13.01.2014 15:43
    Ovakva testenina se prodaje kao fazon u Italiji. Ako je bas toliki problem sto je u obliku penisa, moze da se izmrvi pre kuvanja i - voila - nema vise penisa... puritanstvo...
  • 13.01.2014 15:08
    naravno, bolje da ljudi umru od gladi nego da slucajno budu zrtve svojih predrasuda, tabua i ostalih ogranicenja uma

    zamisli testenina u obliku penisa, ju naopako, sram bilo onoga koje hteo da unese malo sale u ovdasnje grozomorne zivote

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.