Bafet poklanja milijardu dolara, ako...

Američki milijarder Voren Bafet pokloniće milijardu dolara osobi koja pogodi pobednike svih utakmica košarkaškog NCAA šampionata.
Američki milijarder Voren Bafet pokloniće milijardu dolara osobi koja pogodi pobednike svih utakmica košarkaškog NCAA šampionata.

Bafet se udružio s kompanijom Kviken Loans i ponudio milijardu dolara osobi koja tačno pogodi pobednike svih utakmica na ovogodišnjem turniru američke univerzitetske košarke.

Kompanija Kviken je navela da će novac dobiti onaj ko uspe bez greške da pogodi pobednika 63 utakmice u ovogodišnjem NCAA takmičenju. Ovaj zadatak, međutim, nije ni malo lak, jer na turniru na principu ispadanja učestvuje veliki broj ekipa i iznenađenja u rezultatima mečeva nisu retka.

Kulminacija ovog veoma omiljenog takmičenja u SAD je u poslednjim mečevima, nazvanim "martovsko ludilo". Ove godine poslednji mečevi biće odigrani od 18. marta do 7. aprila.

U pogađanju može da učestvuje prvih 10 miliona ljudi koji se prijave. Pobednik, ako ga bude, moći će da bira da li će novac uzeti u 40 rata od po 25 miliona dolara ili odjednom, u kom slučaju će suma biti "samo" 500 miliona dolara.

Profesor matematike na Univerzitetu DePol u Čikagu Džefri Bergen je malo ohladio optimiste i rekao da ne veruje da će iko uspeti ovo da pogodi. Prema njegovom proračunu, šansa da neko predvidi pobednike svih mečeva je jedna na devet hiljada milijardi, što je cifra iza koje stoji 18 nula.

  • račundžija

    24.01.2014 07:57
    @anonimus
    teorija verovatnoće kaže da je za naš loto verovatnoća nešto manje od 15 miliona a ne ta gore navedena cifra....
  • 23.01.2014 12:58
    Kao I nas loto,svugde dobijaju,samo kod nas namestaju. Mada, za ovo verujem da ce biti fer,drago mi je da ce neko uspeti,srecno!
  • Znaci

    23.01.2014 09:56
    ...
    Sanse za dobitak 1 prema Bacevic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.