Humanitarna trka na šest kontinenata

Najspektakularnija svetska trka dosad još neviđenog formata za tačno 100 dana, 4. maja 2014, okupiraće šest kontinenata.
Najspektakularnija svetska trka dosad još neviđenog formata za tačno 100 dana, 4. maja 2014, okupiraće šest kontinenata.

Hiljade trkača u isto vreme krenuće u jedinstvenu trku za sve one koji ne mogu to da urade.

"Wings for Life World Run" je trka koja nema cilj, ali ima za gol da se pronađe lek za one sa povređenom kičmenom moždinom.

Amateri, profesionalci, atletičari, muzičari, studenti, rekreativci, pa čak i oni koji se sportom nikad nisu bavili, imaju 100 dana da se pripreme za ovu veliku trku. Dakle, svako trči prema sosptvenim mogućnostima, a pola sata nakon trke službeno presretačko vozilo krenuće za takmičarima. Onda kad vozilo prestigne takmičara, za njega je trka završena. Poslednji takmičar i takmičarka u svetu koji ostanu da trče biće proglašeni pobednicima globalne trke "Wings for Life World Run".

Ovaj sportski spektakl održaće se na 37 različitih svetskih lokacija s neverovatnim okruženjima. Svaka ruta različita je, bilo po tome što ide kroz pustinju, seoskim putevima ili duž morske obale, ili po tome što započinje rano ujutro, posle podne ili kasno noću, u zavisnosti od vremenske zone.

"Wings for Life World Run" je mnogo više od pobede dvoje takmičara. Iznad svega, iza trke stoji ogromna želja za pronalaskom leka za povrede kojima je zahvaćeno oko tri miliona ljudi na svetu, kao i za podizanjem svesti o ovom problemu. Neprofitna fondacija "Wings for Life" 100% donacija ulaže u napredna istraživanja, dok su svi ostali administrativni troškovi pokriveni iz drugih izvora.

Ceo svet ima jednu startnu listu, što znači da će se takmičari moći trkati sa prijateljima i takmičarima iz drugih država, a među njima su nekadašnji vozač Formule 1 Dejvid Kultard i drugi. Prijave su otvorene do 20. aprila, a sve informacije potražite na www.wingsforlifeworldrun.com.

  • 25.01.2014 00:17
    ...
    Ceo svet ima startnu poziciju osim Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.