FOTO: Umetnost ili rasizam?

Gej umetnik Aleksandar Kargalcev iz Rusije napravio je fotografiju kao odgovor na kontroverznu fotografiju Daše Žukove na kojoj urednica magazina "Garage" sedi na crnoj manekenki.
Gej umetnik Aleksandar Kargalcev iz Rusije napravio je fotografiju kao odgovor na kontroverznu fotografiju Daše Žukove na kojoj urednica magazina "Garage" sedi na crnoj manekenki.

Ovaj fotograf koji živi u Americi osmislio je sopstveno snimanje sa golim crncem koji sedi na golom belcu.

Kargalcev je objasnio motiv za ovo snimanje. "Duboko me pogađa što je rasizam sada deo glamura i ne samo da je prihvaćen, već postaje i trendi zahvaljujući Žukovoj. Moja kompozicija otkriva vizuelnu nepravdu i vređanje koje je izazvala originalna fotografija i vraća jednakost polovima, rasama i seksualnim orijentacijama", objasnio je fotograf.

Ono što je posebno uvredilo ljude je činjenica da je fotografija Abramovičeve devojke objavljena 20. januara, kada se obeležava dan Martina Lutera Kinga, velikog borca za prava crnaca.

  • Skipper

    28.01.2014 22:28
    @Strite
    Ovi su prišrafljeni ko IKEA stolica...
  • Huncut

    28.01.2014 18:59
    Umetnost ili rasizam? Ovo je idiotizam !
  • strite

    28.01.2014 18:05
    @foto
    Da li su konektovani?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.