VIDEO: Genijalno: Poslušajte valcer koji je komponovao Entoni Hopkins

Slavni oskarovac Entoni Hopkins je pre 50 godina, dok još nije počeo da se bavi glumom, napisao valcer. Ali taj valcer do sada nikada nije bio izveden uživo.
Slavni oskarovac Entoni Hopkins je pre 50 godina, dok još nije počeo da se bavi glumom, napisao valcer. Ali taj valcer do sada nikada nije bio izveden uživo.

Holivudski glumac nije želeo da bilo ko ranije čuje njegovu klasičnu kompoziciju, jer se plašio kako će zvučati. Međutim, 50  godina nakon što je nastao ovaj veličanstveni valcer, Hopkins je rešio da je vreme da ga podeli sa svetom. Premijera se desila u Beču, a izveo ju je orkestar čuvenog holandskog violiniste Andra Rie.

Kako je Rie objasnio, sve je počelo kada je pre nekoliko meseci primio telefonski poziv. "Jedan čovek, koji se predstavio kao moj veliki fan, nazvao me je i rekao da je napisao valcer i da želi da ga ja odsviram. Takve telefonske pozive i mejlove dobijam svakodnevno, ali kada sam čuo ime ovog čoveka, samo što se nisam onesvestio! On je najveća holivudska zvezda!", rekao je violinista pre nego što je počeo da svira valcer Entonija Hopkinsa.

Inače, ovo nije jedino Hopkinsovo muzičko delo. Godine 1996. kada je imao svoj rediteljski debi u adaptaciji Čehovljevog "Ujka Vanje", Hopkins je za to ostvarenje komponovao muziku, koju su recenzetni ocenili kao "vrlo efikasnu i učinkovitu". Takođe, za film "Slipstream", koji je 2007. napisao, režirao i u kom je glumio, pisao je i muziku, koju je uglavnom sam odsvirao.

Pogledajte rekakciju slavnog glumca dok prvi put sluša svoj valcer "And the waltz goes on":

  • Bojler

    01.04.2014 20:04
    Prelepo !
  • Boban

    01.04.2014 12:24
    Odavno
    Premijera ovog valcera bila je 2011. Stvarno je steta sto g.din Andre Rieu nece da dodje u Srbiju, ima mnogo njegovih obozavalaca u Novom Sadu :)
  • Maja

    01.04.2014 12:13
    Fantasticno
    Liči malo na "Tamo daleko" u par taktova i pojedinim deonicama.
    U svakom slučaju - prelepo.
    Svaka čast g. Hopkinsu, zaista je svestran umetnik i gopodin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti