Evo kakav ples vole žene, a kakav muškarci

Ples itekako može igrati veliku ulogu u zavođenju, a način na koji plešete može vas učiniti privlačnijima ili manje privlačnima suprotnom polu, piše "Dejli Mejl".
Ples itekako može igrati veliku ulogu u zavođenju, a način na koji plešete može vas učiniti privlačnijima ili manje privlačnima suprotnom polu, piše "Dejli Mejl".

Naučnici su otkrili kako muškarci koji koordinisano pomeraju gornju polovinu tela, te u plesu kopiraju pokrete Džastina Timberlejka imaju najviše šansi da će biti privlačni ženama.

Žene koje plešu prvenstveno donjim delom tela, poput Bijonse, pokazale su se kao najprivlačnije muškarcima. Plesače koji preterano mašu rukama oko sebe ili ih pak drže stisnutim uz telo, oba pola opisala su kao 'čudne'.

Evolucijski psiholozi veruju kako ples služi za privlačenje suprotnog pola i 'zastrašivanje' suparnika. Žene vole muškarce koji plešu gornjim delom tela jer to simbolizuje njihovu snagu, a ples žena donjim delom tela simbolizuje njihovu plodnost.

Za potrebe istraživanja naučnici su snimali volontere dok plešu kako bi otkrili razliku između 'dobrih' i 'loših' plesnih poteza. Nakon toga njihovi potezi su pretvoreni u bezličan 3D avatar, svojevrsne virtuelne ljude, koji su prikazani na panelu kako bi se ocenili koliko je ko dobar plesač. Korišćenje avatara osiguralo je usmeravanje pažnje na pokrete plesača, a ne na njihov fizički izgled ili neke druge činioce.

Doktor Nik Niv, docent psihologije koji je vodio istraživanje, kaže: "Prema našim saznanjima, nijedna prethodna studija nije identifikovala specifične komponente pokreta koji mogu uticati na percepciju kvaliteta plesa. Korišćenjem kamere uspeli smo da prepoznamo plesne pokrete koji nas čine privlačnijim suprotnom polu."

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti