Umro najstariji muškarac na svetu

Italijan Arturo Likata, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji muškarac na svetu, preminuo je u 112. godini, saopštila je danas Gerontološka istraživačka grupa.
Italijan Arturo Likata, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji muškarac na svetu, preminuo je u 112. godini, saopštila je danas Gerontološka istraživačka grupa.

Likata je rođen 2. maja 1902. na Siciliji, a umro je 24. aprila u Eni, na ovom južnom italijanskom ostrvu.

Imao je četvoro braće i dve sestre kao i sedmoro dece.

Likata je zvanično proglašen najstarijim muškarcem na svetu 13. septembra 2013, što znači da je njegova "vladavina" trajala 223 dana.

Njegovom smrću, najstariji muškarac na svetu postao je Aleksander Imič, rođen 4. februara 1903. u Čestohovi, na jugu Poljske. Imič ima 111 godina i 80 dana i živi u Njujorku.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstarija žena je Japanka Misao Okava, koja je prošlog meseca proslavila 116. rođendan.

  • mitrović zoran

    25.04.2014 16:08
    poruka
    To proglašavanje izvesnih osoba za najstarijeg muškarca, odnosno žene na svetu, je vrlo diskutabilno. Ne znam na osnovu čega se neko proglasi za "najstariju" osobu na svetu. Skoro sam pročitao u nekim novinama da najstariji čovek ima 126 godina. Naravno, sve je to sumnjivo, naročito zbog nedostataka relevantnih podataka o godini rođenja. Verujem da negde u Japanu ili na Kavkazu i dalje žive neke osobe starije od pomenutog Likate ili Aleksandera Imiča.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.