Nevidljivi kišobran dostupan za godinu dana

Kineski studenti osmislili su kišobran koji vas neće isprskati prilikom zatvaranja i otvaranja, a garantovano se neće prevrnuti od vetra.
Kineski studenti osmislili su kišobran koji vas neće isprskati prilikom zatvaranja i otvaranja, a garantovano se neće prevrnuti od vetra.

"Air Umbrella" štiti od kiše pomoću komprimovanog vazduha. Postoje dve mane ovog proizvoda: drška funkcioniše zahvaljujući baterijama, koje se nakon nekog vremena prazne. Stoga ih je potrebno napuniti.

Sa druge atrane, postoji mogućnost da će prolaznici biti poprskani, jer drška prska vodu dalje od vas, pritom ne vodeći računa gde će voda zapravo završiti. Manja verzija sa jednim punjenjem radi 15 minuta, a veća 30 minuta.

Studenti za proizvodnju ovog patenta prikupljaju sredstva preko društvenih mreža. Do sada su prikupili mnogo više od očekivanog iznosa za pokretanje proizvodnje. Umesto projektovanih 10 hiljada dolara, prikupljeno je 87 hiljada dolara preko internet sajta "Kickstarter".

"Air Umbrella" će biti u prodaji od decembra 2015. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.