Odbojkaši Vojvodine na korak do istorijskog uspeha

Odbojkaši Vojvodine danas na Spensu igraju protiv Strojitelja revanš meč polufinala Čelendž kupa.
Odbojkaši Vojvodine danas na Spensu igraju protiv Strojitelja revanš meč polufinala Čelendž kupa.

Prvi duel u Minsku dobili su Novosađani sa 3:1. Dva seta potrebna su crveno-belima za istorijski plasman u finale, što je isto toliko teško, koliko je bilo teško ostvariti pobedu u dvorani "Čižovka".

Trener Strahinje Kozića da ekipa raste iz meča u meč. - Treba ostati na zemlji, ništa još nije gotovo, nećemo uopšte razmišljati o dva seta, nego o pobedi. Stroitelj ima odličnu iskusnu ekipu. Iskoristio bih priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju i pomogne nam. O nama se lepo priča u evropskim okvirima i smatram da zaslužujemo više pažnje nego što smo je do sada imali - istakao je Kozić.

- Imamo kvalitet da eliminišemo Strojitelj. Nedeljni meč je još jedna prilika da sa našim  navijačima ispišemo novu istoriju kluba i da se plasiramo u finale. Podrška će nam puno značiti, jer je sigurno da će Belorusi sada zaigrati na sve ili ništa. Ako ih umirimo i dobijemo prvi set, sve će biti lakše - kaže 22-godišnji Mihajlo Stanković.

Plasman u polufinale Čelendž kupa peti je najbolji rezultat Novosađana u klupskoj istoriji dugoj 69 godina. Najvrednija su svakako dva treća mesta u Ligi šampiona, jedno treće u Kupu kupova i jedno četvrto u Top timsu.

Meč se igra u maloj dvorani na Spensu od 18h, a cena ulaznice je više nego simbolična - 100 dinara.

  • 28.03.2015 17:32
    mi cemo politi vodu da sve tece glatko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.