Radnički odneo tri boda sa "Karađorđa"

Fudbaleri Vojvodine poraženi su na "Karađorđu" rezultatom 2:0 od Radničkog iz Niša u 14. kolu Superlige.

Fudbaleri Vojvodine poraženi su na "Karađorđu" rezultatom 2:0 od Radničkog iz Niša u 14. kolu Superlige.

Strelci na "Karađorđu" bili su Saša Marjanović u 72. i Đuričković iz penala u 89. minutu igre.

I u ovoj utakmici je Vojvodina igrala znatno ispod svog nivoa. Nisu uspeli crveno-beli da nametnu svoj ritam, grešili su dosta na sredini terena, a u završnici nije bilo rešenja. Gosti su to iskoristili, vrebali su iz kontra napada, a u drugom poluvremenu su svoju igru podigli na viši nivo, što je rezultiralo velikom pobedom u Novom Sadu. Treba reći i da je sudija dosudio kontroverzan penal za goste pred kraj, što je zaustavilo nalet domaće ekipe za izjednačenje.

Veliki pritisak gostiju na početku utakmice, pokušali su dva puta šutevima sa distance, ali je Kordić bio siguran. Sjajnu šansu je imao i Ožegović nekoliko minuta kasnije nakon kontra napada, izbacio ga je Puškarić pasom kroz sredinu, šutirao je jako po zemlji, ali je dobro intervenisao golman Radničkog Aleksandar Jovanović. Dobru šansu za goste imao je Ašćerić u 12. minutu , izašao je jedan na jedan sa Kordićem, ali mu je zasmetao Pankov pa je šutirao pored gola.

Vojvodina je kontrolisala igru, imali su veći posed lopte, dok su gosti pokušavali da ugroze Kordića kontrama. U 30. minutu je Babić imao dobru šansu. Proigrao ga je Rosić, a on je šutirao sa pet metara s leve strane iz mrtvog ugla, pa Jovanović nije imao težak posao.

Sigurno najbolju šansu za Radnički imao je Ašćerić dva minuta kasnije. Ostao je sam u šesnaestercu, uposlio ga je kapiten Jovanović, a on je šutirao sa desetak metara pored stative golmana crveno-belih. Opet veliki pritisak Novosađana. Stanisavljević je pokušao udarcem glavom nakon centaršuta Nastića, ali je lopta otišla pored gola.

Počela je Vojvodina i drugi deo igre u istom ritmu. Ipak, prvu šansu je imao Radnički preko Marjanovića. On je prošao po levoj strani, ali je šutirao direktno u Kordića. Konsolidovali su se gosti i polako preuzeli inicijativu. Umalo Rosić nije postigao autogol nakon centaršuta Nišlija. On je jedva zakačio loptu koja je zatim pogodila prečku.

Poveli su gosti golom Marjanovića u 72. minutu igre. Pogodio je fudbaler Radničkog u same raklje iz slobodnog udarca sa oko dvadesetak metara. Sporna situacija viđena je u 77. minutu u šesnaestercu Radničkog. Lopta je udarila jednog od igrača gostiju u ruku nakon šuta Paločevića, ali sudija Filipović ništa nije svirao. Trgla se Voša nakon primljenog gola, pa je težište igre pomereno na polovinu Nišlija.

Veliku grešku koja je mogla da košta gola Novosađane napravio je Vasilić. On je vratio golmanu loptu glavom, a iza leđa mu se prikrao Marjanović koji je do lopte stigao pre golmana, ali je šutirao pored gola Kordića.

Najveća šansa za Vojvodinu viđena je u 88. minutu. Nakon dobre akcije Paločević je izbio 1 na 1 sa Jovanovićem, ali je šutirao pravo u golmana Radničkog.

U 89. minutu Rosić je napravio penal nad Đuričkovićem, a on je preuzeo odgovornost na sebe i bio siguran sa bele tačke.

Sudija Filipović je doneo prestrogu odluku, i praktično častio goste penalom. To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje na utakmici.

U drugoj današnjoj utakmici, Crvena Zvezda je savladala Rad na Banjici sa 3:0. Ostale utakmice su na programu sutra.

  • Deka

    17.10.2015 22:24
    Fale ti Pekaric i Djuric ???
    Pa izvedi ove luzere i uvedi Desancica i Fimica i imaces za 6 meseci Vidica i Matica u timu!!!!!
    Pankov je ipak samo bio rezerva u prvacima sveta a ostali nisu vredni ni pomena...
    znam da treneru nije lako, treba se odupreti upravi i menadzerima koji sastavljaju tim
  • Meraklija Jug

    17.10.2015 19:02
    Mi smo Nišlije, južnoprugaši,
    idoli vaši, idoli vaši!!!
  • Grbavica

    17.10.2015 16:16
    11 brendona golubovica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.