Vojvodina tone sve dublje, Radnik odneo tri boda iz Novog Sada

Fudbaleri Vojvodine poraženi su na Karađorđu od Radnika iz Surdulice sa 3:2 u 17. kolu Superlige.
Fudbaleri Vojvodine poraženi su na Karađorđu od Radnika iz Surdulice sa 3:2 u 17. kolu Superlige.

Pred oko 500 gledalaca strelci za domaću ekipu bili su Lazar Zličić u 20. i Stanisavljević u 82. minutu iz penala, dok su za goste pogodili Ovusu u 22, Stojanović u 53. minutu iz penala i Lazar Arsić u 70. minutu.

Fudbaleri Vojvodine odigrali su još jednu lošu partiju. Iako su u prvom poluvremenu bili bolji rival, isključenje Darka Puškarića skupo je koštalo ekipu iz Novog Sada. U drugom delu igre je Radnik preuzeo inicijativu i pretio sa svih strana. Sevale su kontre, a brzonogi Ovusu je bio najveći problem za domaće. Pokušao je Kosanović sa izmenama da unese živost u ekipu, ali mu to danas nije "upalilo".  Nezadovoljstvo su izrazili i prisutni navijači, pa se u jednom trenutku sa tribina orilo "uprava napolje". Vojvodina je ovim porazom nastavila lošu seriju.

U timu danas nije bilo kapitena Mirka Ivanića zbog problema sa ugovorom, kao ni povređenog Ognjena Ožegovića.

Oba trenera su rekla da uslovi za igru nisu postojali na današnjoj utakmici zbog veoma guste magle. Trener Vojvodine Kosanović je rekao da je sramota što je dopušteno da se utakmica odigra po ovakvim uslovima.

- Neverovatno je što je dopušteno da se utakmica odigra pod ovakvim uslovima. Ja nisam mogao da vidim dalje od svoje polovine. Što se same utakmice tiče, bila je interesantna za gledanje, mi smo imali kadrovskih problema u prethodnom periodu, što je doprinelo ovom rezultatu. Ako smo nešto dobili danas, to je mladi Lazar Zličić koji je ponikao u našem klubu, i na kojeg možemo ozbiljno da računamo.

TOK UTAKMICE:

Na samom startu utakmice se videla velika želja fudbalera Vojvodine. Agresivno su ušli u ovaj meč sa ciljem da obraduju svoje navijače nakon serije loših rezultata.

Velika šansa za Stanisavljevića u 6. minutu utakmice. Prošao je sam po desnoj strani Vukčević i zavrnuo loptu u šesnaesterac, ali je vezni igrač crveno-belih loše zahvatio loptu koja je odskočila, pa je golman Ristić imao lak posao. Pokušao je isti igrač sa distance desetak minuta kasnije, ali je iznudio samo korner.

U 20. minutu golčina mladog Lazara Zličića sa tridesetak metara. Primio je Zličić loptu na sredini terena, povukao je dvadesetak metara i onda poslao projektil koji  udara u prečku i završava iza leđa golmana Ristića. Nije dugo trajalo vođstvo Vojvodine. Dva minuta kasnije, u 22. minutu, je Ovusu dobio dugačku loptu kroz sredinu od Gojkovića, bio je brži od štopera domaće ekipe, pa je u situaciji jedan na jedan poslao loptu u donji levi ugao nemoćnog Perića.

Nakon izjednačujućeg gola nije bilo šansi, Vojvodina je diktirala tempo i imala više loptu u nogama, ali nije uspela da napravi izgledniju šansu. U 45. minutu je ogromnu grešku napravio Darko Puškarić. Poprečni pas u poslednjoj liniji odbrane presekao mu je Ovusu i krenuo sam ka golu Perića, sustigao ga je Puškarić i povukao sa leđa, a sudija Lukić mu je opravdano dodelio crveni karton.

Bez šansi u početku drugog poluvremena u maglovitom Novom Sadu. Perić je zatim napravio penal u 53. minutu kada je oborio Miloša Stankovića. Odgovornost je preuzeo Slaviša Stojanović koji je bio precizan sa bele tačke, čime je doneo preokret svojoj ekipi.

U 70. minutu 3:1 za Radnik. Izveli su gosti loptu iz auta sa sredine terena, ona je stigla do Lazara Arsića koji je neometano šutirao sa dvadeset metara i zatresao mrežu. Ovaj gol sigurno ide na dušu Periću koji je jako loše intervenisao.

Potpuno se raspala igra Novosađana nakon trećeg primljenog gola. Surduličani su zabeležili još dve šanse, od čega je jedna bila stopostotna.

U 82. minutu je Pavkov iznudio jedanaesterac nakon gužve u šesnaestercu Radnika. Aleksandar Stanisavljević je iz penala preciznim udarcem poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu čime smanjuje na 3:2. Do kraja je Vojvodina imala još jednu polušansu, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Sutra se sastaju: Novi Pazar - Mladost, Borac - Voždovac, OFK Beogad - Radnički Niš, Spartak - Javor, Crvena zvezda - Metalac, a nedeljni parovi su Rad - Čukarički i Jagodina- Partizan.

Vojvodina je ostala sa 22 boda, a u narednom kolu gostuje u Ivanjici.

  • Pas Grbavičar

    07.11.2015 03:56
    Sve rasprodati za 100 evra!
    Neka Kosan dovede decu i neka pravi tim!

    Neće mi biti žao ni jednog poraza!

  • 06.11.2015 21:40
    NS
    Uprava ne igra fudbal, oni takođe žele pobede. Mislim da su se "klinci" malo "uspalili" posle onoga od letos, sami sebi dižu cenu... samo, da se ne zaigraju, jer će sami sebi naškoditi!
  • Doberman

    06.11.2015 21:24
    Ko god da je sa druge strane i koliko god nas je na stadionu i kakav god da je rezultat ceo stadion mora da grmi, igraci moraju da kidaju i da ubace protivnike zajedno sa loptom u gol ako treba. Ovo jos nije Novi Sad i ovo jos nije FKV kakvi treba da budu. Moramo menjati mentalitet, to je ozbiljan problem ovog grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.