Fantastičan uspeh odbojkašica Futoga u Kupu Srbije, pao superligaš

Odbojkašice "ŽOK Futog" pobedile su na domaćem terenu Dinamo iz Pančeva sa 3:2 po setovima, i tako napravile veliko iznenađenje u osmini finala Kupa Srbije.
Odbojkašice "ŽOK Futog" pobedile su na domaćem terenu Dinamo iz Pančeva sa 3:2 po setovima, i tako napravile veliko iznenađenje u osmini finala Kupa Srbije.

U veoma uzbudljivoj utakmici pred oko 250 gledalaca u Hali sportova, izabranice trenera Spasoja Milićevića pokazale su da mogu da pariraju, ali i da pobeđuju ekipe koje su po rangu iznad njih.

Za pobedu je bila zaslužna cela ekipa, a igračice koje su vodile tim do istorijskog trijumfa su Jovana Mihajlović, koja je upisala 18 poena, i fantastična Andrea Kalman koja je sa 24 poena praktično sama osvojila jedan set.

Kako predsednik kluba Mladen Tarakčija za 021.rs kaže, pobedilo je drugarstvo i kolegijalnost kojom retko koja ekipa na ovim prostorima može da se pohvali.

- Ovo je jedna velika pobeda i najveći klupski uspeh u kupovima koji je došao na četrdesetogodišnjicu našeg kluba. Sada ćemo odigrati još dve utakmice, bez obzira na protivnika, očekuje nas jedan spektakl jer mi jedini branimo "boje" Novog Sada u ženskoj odbojci. Ovu pobedu je doneo jedan sjajan tim koji je zasnovan na odličnoj selekciji trenera Milićevića, koji je sastavio, ne samo timske koleginice, već prave prijateljice koje igraju u istoj ekipi i koje imaju isti cilj. To su devojke koje zajedno žive, studiraju, druže se, i zaista su tim za primer - rekao je Tarakčija.

Najbolja poenterka i korektorka Futožanki Andrea Kalman rekla je da devojke nisu očekivale pobedu, ali da su verovale u sebe, što je bilo ključno za ovaj podvig.

- Bila je jako teška utakmica, iskreno, nismo očekivali da ćemo pobediti. Hteli smo da damo sve od sebe ma kakav god ishod bio. Ova pobeda nam je veliki podsticaj i motiv za naredne utakmice, nadamo se da možemo da osvojimo jedno od prva dva mesta u ligi, a posle da zaigramo i u najboljoj odbojkaškoj ligi u Srbiji - rekla je popularna Coka.

Odavno je poznato da favoriti na papiru osvajaju papirnate trofeje, a neka Futožanke tu ulogu i u četvrtfinalu prepuste protivnicama. (Dejan Đolović, dejan@021.rs)

  • Đorđe

    19.11.2015 18:59
    Sve čestitke
    Iskrene čestitke i samo tako nastavite uprkos onima koji treba da vode računa o finansiranju i pomoći mladim i uspešnim sportskim klubovima. Iakreno se nadam da ćete srcem i rezultatima uspeti skrenuti pažnju na sebe i da ćete naići na neophodnu pomoć i ako vi dokazujeze da i uz minimalnu pomoć ostvarujete zavidne rezultate. Šta čekaju gradski oci. Kada misle da pomognu.
  • поштовалац

    19.11.2015 12:12
    Тренер и играчице
    Уз сво поштовање гдина. Таракчије и Љешњака за овај и било који наредни успех овог клуба 100% заслуге припадају играчицама и тренеру Милићевићу који је за 5 година рада у Футогу довео клуб од просечног друголигашког клуба до екипе која се равноправно носи са клубовима из највишег ранга такмичења.Уз играчице које су углавном из НС и околине и које су у другим новосадским клубовима и од стране "великих стручњака" проглашене као недовољно добре за "озбиљне" резултате. Честитке играчицама и тренеру
  • mladen

    19.11.2015 06:46
    bravo uprava
    ovo nije slucajno otkad je klub postavio za direktora Mladju Tarakdjiju klub je dignut na visi nivo i tu je jos jedan vizionar kluba Miroljub lj. svaka cast momci devojke samo napred

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.