LŠ: Odbojkaši Vojvodine razbili slovenački ACH Volej

Odbojkaši Vojvodine ostvarili su prvu pobedu u Ligi šampiona pobedivši u drugom kolu ACH Volej na Spensu sa 3:0 (25:22, 25:21, 25:19) po setovima.
Odbojkaši Vojvodine ostvarili su prvu pobedu u Ligi šampiona pobedivši u drugom kolu ACH Volej na Spensu sa 3:0 (25:22, 25:21, 25:19) po setovima.

Pred oko 1.500 navijača u velikoj sali Spensa najbolji pojedinac u domaćoj ekipi bio je Aleksandar Minić sa 16 osvojenih poena i dva bloka, dok je za goste Erik Mohalski upisao 18 poena, čemu je pridodao i dva bloka.

Kao što je i sam trener Strahinja Kozić rekao da na domaćem terenu njegova ekipa mnogo bolje igra, to se večeras i ostvarilo. Odlično je večeras funkcionisao servis Vojvodine, kao i prijem, bili su raspoloženi Minić, Nikolić i kapiten Vemić, koji su izneli ovu utakmicu. Ne treba zaboraviti ni odličnog libera Pekovića koji je u polju odradio odličan posao.

Kapiten ekipe Miloš Vemić kaže da nije očekivao ovako laku pobedu na današnjoj utakmici.

- Iskreno, nisam očekivao da ćemo ovako lako doći do pobede. Očekivao sam jači otpor od ekipe iz Ljubljane, mislim da oni nisu odigrali na nivou na kojem znaju da igraju. To je jedna kvalitetna ekipa koja ima dosta dobrih igrača u sastavu. Mi smo kontrolisali utakmicu od prvog do poslednjeg poena, imali smo male padove u igri, ali je to uzrok neiskustva igranja u ovako velikom takmičenju. Bitno je da smo iz ove utakmice izašli kao pobednici - zaključio je kapiten.

Tok utakmice:

Dobro su otvorili meč Novosađani pa su na tehnički tajm aut otišli sa prednošću od dva poena razlike. U nastavku seta je Kozićeva ekipa odličnim servisom poremetila prijem Slovenaca i povećala razliku na 16:11. Vojvodina je održavala prednost, ali su gosti uspeli nakon greške sudije da izjednače na 19:19. Nakon toga, servis greška ljubljanskog tima, a zatim i servis poen Marka Nikolića za novo vođstvo. Uspeli su to crveno-beli da materijaliziju i da sa 25:22 osvoje prvi set na današnjoj utakmici.

Još bolji početak drugog seta za domaću ekipu. Raspoložen je bio Minić, a prijem je odlično funkcionisao, to je bilo dovoljno da se na tehnički tajm aut ode sa četiri poena razlike. Nisu se tu zaustavili crveno-beli, napravili su seriju od 6 poena, a gostima su dozvolili da osvoje samo dva, pa je na semaforu pisalo 14:6. Sigurni su bili Novosađani i nakon tajm auta, nisu dali gostima ni najmanju šansu da uhvate priključak pa set osvajaju sa 25:21.

I u trećoj deonici crveno-beli nastavljaju u istom tempu. Ipak, trgli su se Slovenci nakon tehničkog tajm auta i uspevaju da izjednače na 10:10. Nije dugo trajala radost gostujućih igrača, na servis je došao Aleksandar Minić i vezao tri poena. Sjajno su domaći igrali na mreži, dobrim blokom i možda najjačim oružjem danas - maksom, odlaze na nedostižnu prednost od 23:17. Do kraja rutniskih 25:19 za veliku pobedu u Novom Sadu.

Ovo je prva pobeda Novosađana u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, i sigurno je da će puno značiti za nastavak sezone, kako u Evropi, tako i na domaćoj sceni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.