Vojvodina ubedljiva u Novom Pazaru

Odbojkaši Vojvodine stigli su do velika tri boda u derbiju sedmog kola protiv Novog Pazara (3:0), posle sigurne, ubedljive i odlične partije.

Odbojkaši Vojvodine stigli su do velika tri boda u derbiju sedmog kola protiv Novog Pazara (3:0), posle sigurne, ubedljive i odlične partije.

Bili su motivisani i ambiciozni domaćini, želeli su da uz podršku navijača u sali Pendik, savladaju Novosađane i preuzmu od njih lidersku poziciju, ali im to nije pošlo za rukom. Sve što su uspeli jeste to da zaprete u prvom setu, kada su čuvali minimalno vođstvo gotovo do same završnice. No, puleni trenera Strahinje Kozića ušli su maksimalno ozbiljno u ovaj meč, nisu dozvoli sebi nepotrebne greške i opuštanje, a posebno su pokazali koncentraciju i sigurnost kada se lomio prvi period. Radio je blok crveno-belih, čak sedam poena iz ovog elementa napravili su Novosađani u ovom delu utakmice, a vođstvo od 21:18 nagovestilo je i miran kraj za goste i konačnih 25:20.

I u nastavku meča sve je funkcionisalo na najvišem  nivou u redovima Vojvodine NS seme, nije gostima smetao ni umor, ni raspoložen rival, ali ni vruć teren. Nisu imali Novopazarci rešenje za izuzetno efikasan napad crveno-beli, koji su predvodili Vemić, Nikolić i Minić. Nakon dominacije u drugom setu, Novosađani su samo nastavili tamo gde su stali i jednom staloženom i mirnom igrom rutinski završili i treći period.

Najbolji pojedinac meča, kapiten Vojvodine NS seme Miloš Vemić zadovoljan je time što je njegova ekipa ostvarila važnu pobedu u ovom napornom periodu.

- Ušli smo u utakmicu onako kako treba, ispoštovali smo sve dogovore, bili smo maksimalno ozbiljni i odgovorni. Kada smo prelomili prvi set, sve posle toga bilo je mnogo lakše, čak smo u većem delu i dominirali. Domaćini su pokušali izmenama nešto da promene, ali smo mi sve vreme bili koncentrisani, diktirali smo ritam i nismo im dozvolili da se vrate u meč. Moram da istaknem da je atmosfera bila zaista korektna i prijateljska, na kraju smo dobili i aplauze za ono što smo prikazali na terenu. Za nas su ovo važni bodovi, jer ne samo da na ostavljaju na prvom mestu na tabeli, nego nam otvaraju i put da prvi deo prvenstva završimo na liderskoj poziciji. Pobeda je tim veća, jer je izvojevana u jednom teškom periodu. Nismo imali vremena za odmor i trening, išli su iz autobusa u autobus, putovanje i utakmice su se samo ređali. No, sada ćemo moći da se odmorimo, da mnogo više radimo, da i dalje napredujemo i valjano se pripremimo za nove izazove koji nam predstoji, što na domaćoj, što na evropskoj sceni – zaključio je Vemić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.