Sloba Snajper u upravi Vojvodine, Samardžić novi predsednik

Dosadašnji predsednik Skupštine FK Vojvodina Dragoljub Samardžić novi je predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina.
Sloba Snajper u upravi Vojvodine, Samardžić novi predsednik
Foto: 021.rs
U Upravni odbor FK Vojvodina izabrani su još i Ljubomir Apro, Nikola Vasiljević, Milan S. Đukić, Živan Kolarski, Petar Đurđev i Slobodan Milutinović, poznatiji kao Sloba Snajper.
 
"Uz poštovanje mera propisanih od strane Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Sada, sednici je prisustvovalo ukupno 40 članova, koji su bili zastupljeni preko šest punomoćnika sa urednim punomoćjem za zastupanje", saopštio je klub.
 
Ovim je završen proces odstranjivanja Dušana Bajatovića iz kluba i smanjenja uticaja Socijalističke partije.
 
Prema saznanjima 021.rs, "crveni" nisu bili na sednici, a pojedinim članovima dosadašnjeg Upravnog odbora su pozivi na sednicu stigli tek u sredu. Oni će se povući i iz Skupštine kluba, ostavljajući upražnjena mesta.
 
Mediji danas prenose izjavu novog predsednika Dragoljuba Samardžića da je "Dušan Bajatović ispunio obećanje i odmah krenuo u realizaciju izmirenja dugovanja". 
 
"Igračima i trenerima isplaćene su dogovorene nagrade za osvojen Kup Srbije i treće mesto, jedna premija i transfer rate. Klub je ispunio veći deo obaveza prema igračima. U ovom trenutku ne možemo da reagujemo po pitanju plata za igrače, trenere i zaposlene u Vojvodini, jer je račun kluba u blokadi zbog neizmirenih obaveza iz prethodnog perioda. Očekujem da će sve da bude isplaćeno u najkraćem roku'', rekao je Samardžić za "Žurnal".
 
Ko je nova uprava?
 
Nova uprava je u potpunosti bliska Srpskoj naprednoj stranci. Dragoljub Samardžić je predsednik Aerokluba Novi Sad, ali je bio predstavljen i kao savetnik gradonačelnika Miloša Vučevića
 
Ljubomir Apro, Nikola Vasiljević i Milan S. Đukić su novi-stari članovi uprave, koji su predstavljali struju bližu gradonačelniku, nego Dušanu Bajatoviću.
 
Živan Kolarski je novi član Upravnog odbora. Nalazio se na listi "Pokrenimo Vojvodinu" Srpske napredne stranke, ali nije novo lice u FK Vojvodina, s obzirom na to da je u periodu kada je Dušan Vlaović bio predsednik Voše, Kolarski bio u Upravnom odboru. Kolarski je bivši direktor Slobodne carinske zone, bivši član Nadzornog odbora Novosadske televizije, a po obrazovanju je diplomirani novinar.
 
Petar Đurđev je diplomirao istoriju u Novom Sadu. Trenutno je direktor Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, član je i Nadzornog odbora u Javnom preduzeću Stara Planina u Knjaževcu. Bio je i član Upravnog odbora Fondacije Svetozar Miletić, koju vode osobe bliske vladajućoj partiji. 
 
Javnosti mnogo interesantnije je to što je član Vošine uprave postao Slobodan Milutinović, poznatiji kao Sloba Snajper, važio je za jednog od vođa Firmaša, ali i čelnik Fudbalskog kluba Kabel, novosadskog prvoligaša i takozvane "filijale FK Vojvodina". 
 
Prema pisanju medija, Sloba Snajper je bio jedan od telohranitelja nekadašnjeg predsednika Vojvodine, Ratka Butorovića, odnosno Bate Kan Kana. 
 
Pažnju javnosti na sebe Milutinović je više privlačio po crnoj hronici, pa se tako o njemu pisalo u februaru ove godine, kada je eksplozivna naprava postavljena pod "porše kajen" u kojem se nalazio novopečeni član Uprave FK Vojvodina. To je bilo treće uništavanje automobila koji je koristio Milutinović, s obzirom na to da mu je 2013. zapaljen "mercedes", a pet godina kasnije "volvo XC 90". 
 
Mediji su o Slobi Snajperu uglavnom izveštavali zbog navodnih krivičnih dela u vezi sa trgovinom drogom i nasilnim ponašanjem. Kabel, čiji je čelnik, prošle godine je kažnjen novčano i oduzimanjem bodova zbog nameštanja utakmice sa Smederevom. 
 
Bivši fudbaler Vojvodine Nikola Trujić ispričao je da ga je, nakon utakmice između Ružomberoka i Vojvodine, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Milutinović uhvatio za vrat i počeo da ga gura, optužujući ga navodno da se raspravljao sa navijačima. Trujić je tada rekao da ga je neko drugi udario pesnicom u glavom. To je bio jedan od razloga zbog kojih je ovaj igrač napustio Vojvodinu. 
 
Ovaj tridesetčetvorogodišnjak danas se vodi kao zastupnik FK Kabel i udruženja Navijači Vojvodine - 1937, a bio je i suvlasnik preduzeća "Teks company" i vlasnik "Slo-mi grupa", koje je u prinudnoj likvidaciji. Iako je Milutinović sada ozvaničio svoje mesto u Vojvodini, on već izvesno vreme važi kao jedna od ključnih osoba u klubu. 
 
Nestabilnost u Vojvodini i moljakanje Vučića
 
Sednici Skupštine FK Vojvodine prethodile su nedelje nestabilnosti, koje su kulminirale u prethodne dve sednice. Firmaši su se oglasili pismom u kojem su otvoreno prozvali direktora "Srbijagasa", praktično mu poručujući da mu nije mesto u klubu. Navijači sa severne tribine su se tada pozvali i na sukob interesa jer je Bajatović ujedno bio i direktor Vojvodine, ali i direktor generalnog sponzora kluba "Srbijagasa". 
 
Nejasno je zbog čega im je bilo potrebno gotovo godinu i po dana da uvide sukob interesa, s obzirom na to da je Bajatović direktor Vojvodine bio od juna 2019. godine. 
 
Sve je kulminiralo time da je trener Novosađana Nenad Lalatović u nekoliko navrata pozvao gradonačelnika Miloša Vučevića i Upravni odbor na čelu sa Dušanom Bajatovićem da sednu za sto i dogovore se, jer njegovi igrači i ljudi u klubu ne primaju plate, a fudbaleri nisu dobili ni obećane nagrade za osvajanje Kupa Srbije.
 
Lalatović je tada zamolio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u slučaju da zaraćene strane u klubu ne žele da razgovaraju, da on reaguje i jednim telefonskim pozivom reši problem u jednom od najstarijih domaćih klubova. 
 
"Neka sedne gradonačelnik Miloš Vučević sa našom upravom kluba na čelu sa gospodinom Bajatovićem i neka reše problem za minut. Nemojte da se više brukamo. Ako vi ne možete da rešite, onda molim javno zbog sto porodica koje nisu primile platu dva meseca, čoveka koji nažalost mora i ovo da rešava, gospodina Vučića da ih on okrene, samo jedan njegov poziv će biti dovoljan da se dozovu pameti i da stotinu porodica u FK Vojvodina ponovo ima pun frižider", rekao je tada Lalatović.
 
Ovo je izazvalo niz reakcija, kako pojedinaca, tako i sportskih kolektiva, koji su se utrkivali u odbrani gradonačelnika, poručujući kako Vučevića ne treba da uvlači u unutarklupske sukobe, dodajući da su izdvajanja za sport u gradu nikad veća otkad je na čelu grada potpredsednik SNS.
 
Prema ranijim najavama članova bivše uprave iz redova Socijalističke partije Srbije, odlazak Bajatovića iz kluba znači povlačenje Srbijagasa kao generalnog sponzora. Ukoliko se to zaista dogodi, ostaje upitno čije će ime fudbaleri u crveno-belim dresovima nositi i reklamirati u budućnosti. 

Komentari 122

  • Novosađanka

    06.11.2021 10:00
    Bilo nekad, sad se pripoveda
    Odavno je "Vojvodina" uronila u sve drugo, osim u prave vrednosti. Bio je zo pravi sportski, fudbalski klub, vredan poštovanja. Bio nekad, sad se pripoveda. Fali im velika metla.
  • @dijasporac

    13.12.2020 08:12
    Braco
    Samo što će i privatizacija biti kao i sve ostale: "kupac" će biti "neko" iz vlasti, a cena smešna. A i to će da se sredi iz budžeta.
  • Divota

    12.12.2020 18:59
    Sns gospoda.
    Uvek su znali da odaberu kadar... Smardzica Zivana Snajpera divna ekipa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.