Supić: "Nisam podržavao Ratka Mladića"

Golman Vojvodine i povremeni bosanski reprezentativac Nemanja Supić izazvao je buru u svojoj zemlji kada su na njegovom Fejsbuk profilu osvanule reči "Ratko, izdrži".
Golman Vojvodine i povremeni bosanski reprezentativac Nemanja Supić izazvao je buru u svojoj zemlji kada su na njegovom Fejsbuk profilu osvanule reči "Ratko, izdrži", upućene generalu Ratku Mladiću, kome se sudi zbog ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Pored statusa, na profilu čuvara mreže Vojvodine stajala je slika "srebreničkog kasapina", i reči "Granice se krvlju crtaju i prekrajaju, a Otadžbina brani svim snagama. Nije mrtav vojnik ako život da braneći otadžbinu, mrtav je ako izgubi svoje vjekovno ognjište", piše Dnevni avaz.

Supić za ovaj list kaže da on nije napisao spornu rečenicu, već da mu je profil bio hakovan. "Neko mi je hakovao profil i naneo ogromnu štetu. Nakon što sam ušao na svoj profil, nisam ništa zatekao, sve je već bilo uklonjeno. Nisam ništa isticao i ne stojim iza reči: "Izdrži, Ratko!" Niko me već tri godine nije nazvao iz BiH, a sada im (medijima) očito prija sva ova situacija u kojoj sam se našao", rekao je Supić.

Nemanja Supić ubeležio je osam nastupa za bosanski nacionalni tim, a najzapaženiji meč odigrao je protiv Turske, kada je ceo stadion u Zenici skandirao njegovo ime. "Ceo stadion u Zenici, u kojoj su većinom muslimani, skandirao je jedno srpsko ime - Nemanja Supić. Mislim da je to jedna velika pobeda civilizacije i kulture koju je zenička publika pokazala. Najpre su skandirali Nemanja, pa Ćiro, pa Džeko - Srbin, Hrvat i musliman", govorio je tadašnji selektor bosanske reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević.

  • Andrija Šrek

    19.11.2012 15:10
    !!
    Pa naravno da je demantovao.
    Svako normalan bi.
  • PunMiKuferSvega

    19.11.2012 14:33
    Sramota?
    Nema tu više sramote, a i od nje nemamo ništa. Gazi nas ko stigne. Niti će nas pustiti u EU - možda je i bolje što nećemo ući u istu, niti će prestati da nas uslovljavaju, ponižavaju... niti bilo šta drugo. Koliko god se mi sramili, izvinjavali, dodvoravali i ponižavali pred drugima - nije dovoljno. Ako 'tuđi' krvolok bude oslobođen a naš ne, gde su tu pravda i ostale tekovine zapadnih vrednosti? Nema ih, jer su očigledno u pitanju dvostruki standardi. Što se tiče same vesti, mo'š misliti šta je čovek napisao...
  • @Сремац

    19.11.2012 10:36
    To što se Hrvatska diči svojim "herojima" je njihova sramota.

    Nikako nije opravdanje da se mi dičimo našim krvolocima.

    Shvati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.