Rukometaši Vojvodine na korak do Lige šampiona

Rukometaši Vojvodine savladali su večeras u Novom Sadu austrijski Alfa Hard 27:26 (10:12) i igraće sutra protiv Motora iz Zaporožja za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

 

Rukometaši Vojvodine savladali su večeras u Novom Sadu austrijski Alfa Hard 27:26 (10:12) i igraće sutra protiv Motora iz Zaporožja za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Novosađani su u izuzetno teškom duelu protiv kvalitetnog protivnika uspeli da izbore finale u samom finišu.

Prelomni trenutak desio se u 51. minutu kada su crveno-beli sa igračem manje postigli dva gola preko Elezovića i Pušice i odlepili se na 27:25. Austrijanci su uspeli ubrzo da smenje zaostatak, a neizvesnost je potrajala do samog finiša.

U poslednjem napadu Alfe, na 24 sekunde pre kraja Kocić brani šut Šmita sa osam metara, a četa Momira Rnića potom uspeva da sačuva loptu i izbori veliku pobedu.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Elezović sa osam i Pušica sa šest golova, kod gostiju je Johum pogodio sedam puta, a Krsmančić i Šmit po šest. U hali na Slanoj bari bilo je oko 1.000 gledalaca.

Vojvodina sutra u finalu igra protiv ukrajinskog Motora koji je danas ubedljivo savladao banjalučki Borac sa 40:18. Utakmica je na programu od 19:30h, a poraženi finalista ići će direktno u 3. kolo kvalifikacija za kup EHF.

  • Mare

    31.08.2013 22:07
    Samo napred Vojvodina!!!
    Bravo momci, svaka čast. Zaslužujete daleko veću podršku nego što imate. Fudbaleri nažalost nisu uspeli u pohodu ka Evropi, vi nas zato sutra obradujte i pokažite kako se bori za sveti dres.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.