Vojvodina na korak od finala

Odbojkaši Vojvodine NS seme pobedili su Partizan u trećoj utakmici polufinala plej ofa rezultatom 3:2 i poveli 2:1 u seriji.
Odbojkaši Vojvodine NS seme pobedili su Partizan u trećoj utakmici polufinala plej ofa rezultatom 3:2 i poveli 2:1 u seriji.

Vojvodina je pred oko 600 gledalaca u maloj sali Spensa odigrala uzbudljiv meč u pet setova (25:18, 23:25, 25:18, 22:25, 15:13) i došla na korak od finala.

Već posle prvog tehničkog tajm auta domaći tim je imao prednost od pet poena razlike. Konstantno su povećavali razliku u odnosu na rivala, sve do samog kraja seta kada je Partizan prišao na samo tri poena zaostatka. Kod rezultata 20:17 trener Vojvodine Strahinja Kozić zatražio je tajm aut kako bi stabilizovao svoju ekipu, što se ispostavilo kao dobar potez jer su nakon toga zaigrali bolje i osvojili prvi set rezultatom 25:18.

Drugi set je bio mnogo neizvesniji od prvog, pre svega zbog mnogo bolje igre Partizana, ali i zbog brojnih grešaka Novosađana. Partizanu se isplatio dosta rizičniji servis, pa su u setu u kom nijedan od timova nije uspeo da stekne veću prednost, slavili 25:23.

Izgubljeni set kao da je probudio odbojkaše Vojvodine NS seme koji su treći set dobili istim rezultatom kojim se završio i prvi - 25:18. Budući da je servis u ovom setu odlično služio domaćina, nijednog trenutka se pobednik trećeg dela igre nije dovodio u pitanje.

Partizan je ponovo odigrao bolje kada je u situaciji da juri rezultat, pa su na prvi tehnički tajm aut otišli sa četiri poena "viška". Tajm aut je ponovo prijao odbojkašima Vojvodine koji su ubrzo preokrenuli rezultat u svoju korist. Prednost koju su stekli održavali su do finiša seta, ali je odlična igra Partizanovog korektora Milije Mrdaka donela još jedan preokret - 25:22 za Partizan.

Finalni set doneo je najveću borbu do sada. Igralo se poen za poen, da bi na kraju mladi odbojkaši Vojvodine NS seme odigrali staloženije i iskoristili prvu meč loptu za pobedu u petom setu rezultatom 15:13.

Podsetimo, Partizan je prvi meč u Beogradu dobio 3:0, da bi u drugom Vojvodina napravila "brejk" i slavila sa 3:2. Četvrta utakmica plej of serije igra se u nedelju 30. marta od 18 časova u maloj sali Spensa. (M.V.)

  • Nesa

    28.03.2014 16:19
    Vosa
    Samo napred Vojvodina!
  • Havana

    28.03.2014 07:54
    ...karakter !
    Dobra utakmica, puna mala sala,kao nekada kada se tražila karta više.Mlada ekipa Vojvodine je pokazala "karakter" samo treba strpljenja i malo biše para da se ovi momci zadrže na okupu.Partizan,takođe odličan. Srećno u nedelju pa da konačno imamo finale na Spensu.Pozdrav svim ljubiteljima odbojke ...
  • paolo

    27.03.2014 19:54
    Bravo!
    Volem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport