"Službenim kolima razvozili glasače"

U novosadskim preduzećima utvrđene su brojne zloupotrebe službenih vozila, pokazuju dokumenti radne grupe za ispitivanje tih zloupotreba, a jedan član komisije rekao je da su mnoga vozila služila da bi se razvozili glasači.
Gotovo nijedno novosadsko javno preduzeće nije čuvalo dokumentaciju utroška goriva u službenim vozilima, ustanovila je Radna grupa za ispitivanje ovih zloupotreba, koju je formirao Grad.

Dokumenti radne grupe pokazuju da je bilo zloupotrebe potrošnje goriva, tako da je preduzeće "Vodovod i kanalizacija" u 2011. godini potrošilo za gorivo 2,5 miliona dinara više od dozvoljenog. Godine 2012. potrošeno je čak 6,1 milion dinara više, pokazuju ti podaci.

Apoteka "Novi Sad" je od 2006. do danas potrošila skoro tri miliona dinara više. Vozila rukovodstva "Čistoće" od 2009. godine do danas prelazila su po 50.000 kilometara godišnje, što je dnevno oko 130 kilometara.

Zloupotreba je bilo i u "Radosnom detinjstvu" gde je 2011. planiran utrošak od 8,7 miliona dinara za gorivo, a potrošeno je više od 17 miliona dinara. Sledeće godine potrošeno je još dva miliona iznad limita.

Jedan član komisije je rekao da je potrošeno toliko goriva zato što su mnoga vozila služila da bi se razvozili glasači.

Uočeno je da "Informatika" ima dokumentaciju samo za 2013. godinu, kada je potrošeno 600.000 dinara iznad limita.

U "Lisju", koje svake godine potrošnju premaši za oko milion dinara, zanimljiv je pravac putovanja. Bivši direktor Srboljub Bubnjević službenim autom putovao je do Tivta, Budve i Zlatibora. Sadašnje rukovodstvo istim kolima putuje i u Bajinu Baštu i Vršac, a šteta od sudara na direktorovom autu 2014. godine koštala je 860.000 dinara, prenosi Blic.

"Stan" ima čak 123 vozila, a direktorima i rukovodstvu kola su na raspolaganju 24 časa dnevno.

"Put" je čak iznajmljivao džipove koji su koštali po dva miliona godišnje. Direktorov auto je 2012. prešao neverovatnih 34.000 kilometara. Nije poznato po kojoj ceni je prodat.

Članovi ovog tela su zaključili da je potrošnja goriva 2012, 2013. i 2014. godine nesrazmerno povećana. Jedino je Spens smanjio potrošnju goriva u 2014. godini za oko 40 odsto. Izveštaj je trebalo da bude dostavljen Skupštini grada u decembru, ali je to pomereno za 1. februar, pa opet prolongirano.

"Izveštaj je skoro gotov, uskoro ga predajemo, samo treba da usaglasimo zaključke", izjavio je predsednik Radne grupe Slobodan Milić.

  • Bivši Putar

    12.02.2015 21:55
    put
    Put do istine je dugačak a možda i predugačak.
  • Lepa Luki

    12.02.2015 12:53
    Informatika VS Treća Srbija
    Ne samo da su tri meseca proveli ne dolazeći na posao vodeći kampanju. Nego su besomučno trošili gorivo i službene automobile. Čovek koji po zanimanju taksista je sipao u svoje vozilo bezin na račun firme. Postoji prijava od strane NISa. Kasnije je nagrađen zaposlenjem na određeno, ali na mestu savetnika direktora. Ako je Vučević toliko ucenjen ili nesposoban da ne vidi da nam Treća Srbija pljačka preduzeće, a samim tim i gradski budžet, onda je bolje da podnese ostavku. Posle ovih, kamen na kamenu neće ostati. Trenutno su svi na putovanjima po Rusiji, Poljskoj, Briselu i sve na račun budžeta grada. Čovek koji se vodi na platnom spisku i još rukovodi je pre par meseci prvi put se pojavio na pola sata, a račun za službeni mu iznosi preko 72.000,00 RSD. Zove se Teslić Marko i vlasnik je noćnog kluba. Đurđev je zabranio da mu se skine sa plate. Juče su primili još dvoje. Ako ne računam 28 njihovih preko Optimima, od dolaska su primili preko 75 stranačkih vojnika Između ostalog i Ivanišević Stojana koji se nikada nije pojavio na poslu a rukovodioc je. Stranka sa 0,7% podrške. E moj Vučeviću. Nikada više.
  • I

    12.02.2015 09:07
    kod nas
    Koji nismo spomenuti ovde a bili smo predmet istrage, potrošnja goriva i kilometraža je duplirana u odnosu na predhodnu vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti