Mame Novosađanke prikupljaju dečju odeću za neonatologiju

Članice Fejsbuk grupe "Mame Novosađanke" pokrenule su akciju prikupljanja odeće za bebe na odeljenju za neonatologiju Dečije bolnice u Novom Sadu.
Članice Fejsbuk grupe "Mame Novosađanke" pokrenule su akciju prikupljanja odeće za bebe na odeljenju za neonatologiju Dečije bolnice u Novom Sadu.

Ideja je potekla sasvim spontano na samoj Fejsbuk grupi, od Maje-Maše Samardžije, koja je nedavno sa svojom bebom ležala na neonatologiji, gde je imala prilike da se uveri kako su odelca za bebe stara i pohabana i pored dobre volje osoblja, koje ih čuva i održava. Pošto deca na neonatologiji ne mogu da nose svoju odeću od kuće, već postojeću iz bolnice, ona je zatim na Fejsbuk grupi podelila svoja zapažanja sa ostalim mamama, nakon čega je akcija krenula sama od sebe jer je odaziv onih koji žele da pomognu od starta bio veliki.

Uz konsultacije i dogovor sa načelnikom odeljenja za neonatologiju Dečije bolnice u Novom Sadu, "Mame Novosađanke" dobile su i zvaničnu potvrdu da akcija može da počne.

"Ideja je da se skupi pre svega garderoba za jako male bebe, do broja 62, da odeća bude nova ili polovna ali bez fleka. Takođe skupljamo i tetra pelene, dude-varalice, kao i pelene za jednokratnu upotrebu veličine za prevremeno rođene bebe. Najpoželjnije su zeke koje se lako skidaju i oblače, kako bi se olakšalo brzo presvlačenje", rekla je za 021 Jana Veselinović.

Trenutno postoji nekoliko punktova na koje humani Novosađani mogu odneti garderobu koju žele da doniraju. To su: Knjižara "Bookstream" u Radničkoj 8, radnim danom od 9-17h; zatim Mesna zajednica Detelinara od 7-12h; Mesna zajednica Slana bara; okretnica autobusa broj 5 na Avijaciji, pozivom na broj 064/ 1890-819; u ulicu Laze Nančića 63, pozivom na broj 065/ 2409-198 ili direktno odlaskom u Dečiju bolnicu na odeljenje neonatologije.

Akcija traje do 1. marta 2015. godine, a sve dodatne informacije u dostavi doniranih odelaca i opreme za bebe zainteresovani mogu dobiti na telefon 060/ 5060-582.

  • 23.02.2015 23:32
    bravo za mesnu zajednicu Detelinara,uvek je tu kada je neka humanitarna akcija u pitanju!
  • Novo Naselje

    13.02.2015 07:31
    Administratoru
    Kao sto rece Ns zaista bi bilo dobro da imate neke adrese gde bi se moglo odneti sve sto vam je visak, jer greota je baciti nesto sto bi nekome dobro doslo...ja npr imam dosta garderobice koja mi stoji bezveze a neznam kome bih poklonila a sve je ocuvano i steta je baciti tako da bi neko mogao organizovati neku stranicu gde bi se mame mogle informisati gde je sta potrebno
  • ns

    12.02.2015 05:21
    administratoru
    Dali je moguce da ovakve adrese i kontakt telefoni svih humanitarnih akcija koje objavljujete, budu na jednom vasem sajtu.
    Jednostavno kada moja beba -dete preraste ili ljudi imaju visak necega (igracke, knjige, odela lekovi...)sto drugima treba samo pregledaju spisak sajta i vide sta gde mogu da doniraju i da odnesu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti