Novi Sad podneo kandidaturu za Omladinsku prestonicu Evrope

Novi Sad je podneo Kandidaturu za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine.
Novi Sad je podneo Kandidaturu za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine.

Projekat realizuju Grad novi Sad i fondacija Exit, a u saradnji sa krovnom organizacijom Mladih Srbije i Nacionalnom asocijacijom praktičara i praktičarki omladinskog rada.

Evropska prestonica mladih je jednogodišnja titula koja predstavlja određeni grad kao prestonicu omladine sa svim sadržajima i programima iz oblasti društvenog, kulturnog, ekonomskog i političkog života mladih. Do sada su Evropske prestonice mladih bili gradovi koji po mnogo čemu podsećaju na Novi Sad, a prema rečima člana Gradskog veća za omladinu Predraga Svilara, Novi Sad je po mnogo čemu odavno prestonica mladih.

- Grаd Novi Sаd imа dugu trаdiciju kаko formаlnog tаko i neformаlnog orgаnizovаnjа mlаdih. Tа trаdicijа dаtirа još od prvih Tribinа mlаdih, okupljаnjа kod legendаrne Žute kuće, konačno do EXIT festivala. U slučaju dobijа titule Evropske prestonice mladih 2018. godine Grаd ovi Sаd i svi pаrtneri u tom projektu, odnosno sve omlаdinske i studentske orgаnizаcije i udruženjа biće još vidljiviji dаleko vаn grаnicа nаše zemlje, što sа sobom donosi brojne koristi - rekao je Svilar.

Predsednik Upravnog odbora EXIT Fondacije Nemanja Milenković je izrazio zadovoljstvo što su ideju o kandidaturi podržale brojne omladinske organizacije.

- Promovišući ideju kandidature, okupljajući ključne aktere i direktnim učešćem u ovom velikom zajedničkom poduhvatu EXIT fondacija je ponosna na sve mlade učesnike, Grad Novi Sad, pokrajinu i državu, na isti način na koji su oni ponosni na EXIT - rekao je Milenković i uputio poziv za saradnju svim omladinskim organizacijama i udruženjima koji imaju kvalitetne, kreativne i originalne ideje da budu deo tima koji će realizovati projekat Novi Sad Evropska omladinska prestonica 2018. godine.

  • Kako

    03.03.2015 11:00
    to
    Kako to da nije uključen doktor Fajgelj i Treća Srbija kad su se baš pokazali na projektu Novi Sad Evropska prestonica kulture.

    JOJ
  • 27.02.2015 13:59
    Odlična inicijativa, samo šteta što će velika rasprostranjenost narkomanija među mladima da nam uništi svaku šansu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti