Skupština grada usvojila rebalans

Rebalans gradskog budžeta usvojen je na sednici Skupštine grada, glasovima odbornika vladajuće koalicije, posle celodnevne rasprave.

Rebalans gradskog budžeta usvojen je na sednici Skupštine grada, glasovima odbornika vladajuće koalicije, posle celodnevne rasprave.

Rebalansom je raspoređen deo suficita iz prethodnih godina i bužet je uvećan s 19,9 milijardi dinara na 23,2 milijarde, što je 16,3 odsto više.

Kako je rekao član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić, tekući prihodi smanjeni su za 40 miliona dinara zbog smanjenih referentnih kamatnih stopa po kojima Novi Sad plasira novac.

Opozicija je iznela kritike da je u budžetu sve manje i manje novca, da se suštinski rebalansom ništa ne menja i da izostaju veliki projekti, kao i da se budžetski deficit povećava i pokriva prenetim novcem, a da nema ni investitora ni investicija u gradu.

Pred odbornicima su se našli i izveštaji o poslovanju nekoliko gradskih preduzeća u prošloj godini, a opozicija je kritikovala kašnjenje izveštaja koji stižu tek sada.

  • Masa

    04.07.2015 15:01
    Opozicija samo zna da neargumentovano kritikuje, a nikada ne daje neki konstruktivan predlog.
  • NS

    04.07.2015 13:02
    To je...
    demokratski parlamentarizam. Rasprava i kritike su deo istog.
  • -

    04.07.2015 12:29
    -
    E, a sada lepo da sve puteve popravite, projekte zavrsite, zgrade obnovite...
    Ali ne! Ipak je to rebalans disbalansa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.