Danas se trči Novosadski maraton

Novosadski maraton, 23. po redu, održaće se danas, 11. oktobra, a start je na Trgu slobode u 10 časova.
Novosadski maraton, 23. po redu, održaće se danas, 11. oktobra, a start je na Trgu slobode u 10 časova.

Osim trke duge 42,195 kilometara, održaće se i diplomatski maraton, štafetni, pripravnički i mlađi pripravnički maraton, kao i šetnja građana duga 4,5 kilometara.

Trasa trke će ići od Trga, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, ulicama Dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom, Ulicom 1300 kaplara, Ive Andrića, Bulevarom Evrope, Futoškom ulicom, Futoškim putem, Novosadskim putem do okretnice na raskrsnici kod Veternika, te istom rutom nazad do Trga slobode.

Biće organizovana i humanitarna trka "Za srećnije detinjstvo" u kojoj će biti više kategorija: trčanje srednjoškolaca (1.000 metara), osnovaca od petog do osmog razreda (800 metara), osnovaca od prvog do četvrtog razreda (400 metara), poletarac - trčanje predškolaca, puzeća trka beba i trka kornjača - maskota Novosadskog maratona.

Organizatori su napomenuli da takmičari mlađi od 18 godina moraju da imaju potvrdu lekara da mogu da učestvuju, kao i dozvolu roditelja i trenera. Cilj maratona je da se kroz kupovinu startnih brojeva i sponzorstvo obezbedi novac za pomoć socijalno ugroženim učenicima, kao i da se promoviše zdrav način života.

Više informacija može se pronaći na sajtu www.marathon.org.rs.

  • Поветарац

    12.10.2015 09:51
    НАСИЉЕ
    Телеп у гету,где су права грађана ок маратон а слобода кретања .Ко ће одговарати за затварање у логор грађана Телепа.
  • Hmm

    12.10.2015 09:24
    znam oduševljen si, verovatno ćeš sada tražiti da se uvedu obavezne reflektujuće kabanice. eto može i kolo i trčanje po bulevarima, doduše ne po svim bulevarima i ne u punoj dužini i ne mora baš po bulevarima, može da se trči i na tredmilu, ali samo ako imaš reflektujuću kabanicu da te slepi i nervozni vozači vide. a i ti biciklisti, neka kupe si sobni biciklić i zakažu skup na sobnim biciklićima u nekoj sali. naravno - reflektujuća kabanica je obavezna. ja sam oduševljen tvojom genijalnošću, zaista, dajte čoveku neku od ovih nagrada, ma dajte mu dve i to više puta... zaslužio si, što za crtanje, što za hejt
  • /

    11.10.2015 20:37
    /
    @Hmm
    skidam kapu kabanicama inicijative.
    remetice saumu efikasnije od prsluka. ko god vas vidi u njima zaobici ce vas u sirokom krugu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.