Mali broj novosadskih škola bez prvog časa

Mali broj novosadskih škola odazvaće se pozivu četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika na današnji štrajk upozorenja i one neće držati prve časove u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni.
Mali broj novosadskih škola odazvaće se pozivu četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika na današnji štrajk upozorenja i one neće držati prve časove u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni.

Predstavnik sindikata iz Novog Sada Goran Subašić ponovio je da ne očekuje veliki odziv u Novom Sadu, s obzirom na to da vlada strah među zaposlenima i da prosvetni radnici i dalje nose posledice prethodnih štrajkova.

Za većinu novosadskih škola će nastava inače biti skraćena, zbog ranije zakazanog odlaska na Sajam knjiga u Beogradu, objašnjava Subašić.

Reprezentativni sindikati se bune jer Vlada ne poštuje obećanja koje je dala prosvetnim radnicima. Kako za 021 kaže Zvonimir Jović u ime Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, ministru prosvete Srđanu Verbiću predat je spisak sa imenima nekoliko direktora koji zapošljavaju preko norme i duže su na vlasti od zakonski dozvoljenog perioda. To su, kako kaže, samo neki od prestupa pojedinaca zaposlenih u prosveti, zbog kojih danas neće biti održani prvi časovi u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni.

Sindikati su najavili i će javno izneti imena svih direktora koji krše zakon. Inače, predstavnici sundikata u ponedeljak su bili na sastanku kod ministra Verbića, ali kako kažu, nikakav dogovor nije postignut. Na tom sastanku ministar Verbić je rekao da novca za prosvetu u budžetskoj rezervi nema, što je protivrečno njegovoj izjavi od pre deset dana da "para za ispunjavanje zahteva prosvetnih radnika ima".

  • ns

    28.10.2015 15:12
    Za skolu Nikola Tesla ste u pravu.
    Dok moja deca nemaju udzbenike direktor Igor ocito jedino zna da 'saradjuje' sa mnogobrojnim 'sposobnim' nastavnicama, kao sto je izvesna Biljana a ima ih jos.
  • 28.10.2015 10:51
    Profesori, profesori, gde će vam duša?
    Izleti i ekskurzije su jedini način da profesori sebi povećaju dohodak.
    Nekim čudom, to su uvek agencije iz Beograda, koje traže 100% uplatu u devizama pre početka.
    Naravno, na ruke profesora, bez dokaza, osim upisa u sveščicu.
    Znači, i bez poreza...
    Nadležan je sud u Beogradu.
    Verovatno profesori ne umeju da uzmu novce kroz agencije u Novom Sadu?
    Da bar ne doplaćujemo posebne tarife za dolazak autobusa u Novi Sad, periferiju Srbije.
  • ns

    28.10.2015 10:43
    Nikola Tesla
    Kad pomenuste osnovnu Nikola Teslu NS.
    Neki razredi nisu jos dobili knjige koje smo platili, zadnja rata jun. Znaci deca idu vec dva meseca bez knjiga radnih listova.... Konkretno II 5 nije dobio ni jednu placenu knjigu.
    Koliko sam saznao cak i neki 7-8 razredi rade bez knjiga.
    Pa zar nema neka prosvetna inspekcija. Osnovno skolovanje je po zakonu obavezno a da ne pomenem izdavaca koji pola godine vrti nase pare bez kamate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti