Stanovnici Detelinare žalili se na parking prostor i oštećeni trotoar

Stanovnici Detelinare izneli su svoje probleme predstavnicima Grada na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge Skupštine Grada, a koja je održana u MZ "Detelinara".
Stanovnici Detelinare žalili se na parking prostor i oštećeni trotoar
Foto: 021.rs
Najčešće spominjani problemi sa kojima se suočavaju građani sa Detelinare su problemi sa nedostatkom parking prostora, oštećenjima na trotoarima i stazama oko zgrada, ali su ukazali i na problem sve većeg broja pasa lutalica. 
 
Blizina pijace, kafići i lokali sa "brzom hranom" najveći su razlog što se nesavesni vozači parkiraju na trotoare, zelene površine, pa čak i ispred samih ulaza, i tako otežavaju kretanje pešaka i stanara tih zgrada. To ujedno i oštećuje te površine i stvaraju se rupe, koje takođe ometaju kretanje. 
 
Neke od zgrada imaju problem neizgrađenih ili nedovršenih staza oko same zgrade, što prouzrokuje slivanje padavina ispod zgrade i stvara velike probleme tim stanarima.
 
Na sednicu su došli i predstavnici Hajduk Veljkove i Mikole Kočiša da, s jedne strane izraze zadovoljstvo što je JKP 'Čistoća' raščistila zapušteno rastinje i uredila okolinu i što je popravljeno ulično osvetljenje, ali i da ponove svoje zahteve za izmeštanjem Metadonskog centra. 
 
Oni su naglasili da njihova okolina sada izgleda mnogo urednije i lepše, ali da je njihov ključni problem ostao nerešen. Prema njihovim rečima, i dalje imaju iste probleme sa narkomanskim zavisnicima, koji svakodnevno prave ispade, galame, svađaju se, neprimereno se ponašaju i javno se drogiraju ne prezajući od prolaznika.
 
Članice i članovi Komisije doneli su zaključak da se o svim iznetim problemima upute dopisi nadležnim upravama i preduzećima, a o problemu izmeštanja Metadonskog centra planirano je da se napravi zajednički sastanak sa Pokrajinskim odborom za predstavke i predloge.
  • varenje

    25.01.2018 15:58
    nije tako, ali ajde važi
    svi kupite auto ili dva i tražite besplatni parking ispred zgrade
  • sveta i mile

    25.01.2018 10:29
    @Varenje
    Upravo i pričam o dvorištu zgrade - na svakom delu ove parcele svi vlasnici posebnih delova zgrade (stanova, lokala...) koja se nalazi na ovoj parceli, imaju suvlasništvo uidealnim delovima parcele u procentu vlasništva nad posebnim delom u odnosu na kvadraturu cele zgrade. Iz ovog proizlazi da se "parking mesto" na zajedničkoj parceli ne može prodavati jer na to parče parcele pravo polažu SVI vlasnici stanova... Ti ako si tako nešto kupio, jednostavno si u velikom problemu!
    Takođe, nije Grad uređivao odnos parking mesto - stan/ kvadratura, već je to propisano republičkim propisom - pravilnikom.
    PS Nemoj više
  • Обсервер

    25.01.2018 09:57
    Профит
    Профитабилно је градити на интерполираним локацијама, где већ постоји инфраструктура, која и даље остаје на грбачи града. Инвеститору су битни квадрати стана, а за друго га није брига. Тако пројектоване гараже претварају у локале, на паркинге постављају киоске. мада им и инспекције у томе ''Помажу''. На парцелама старих потлеушица граде вишеспратнице,, а улце су широке довољне за некадашње запреге. Међутим и на широким новим булеварима је актуелан проблем паркирања, тако да је велики раскорак између пројекта и стварности.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti