Čanak traži policiju za Vojvodinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će poslanici te stranke podržati rekonstruisanu Vladu Srbije i najavio da će, čim vlada bude izabrana, LSV otvoriti pitanje formiranja policijske uprave za Vojvodinu.
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će poslanici te stranke podržati rekonstruisanu Vladu Srbije i najavio da će, čim vlada bude izabrana, LSV otvoriti pitanje formiranja policijske uprave za Vojvodinu.

Čanak je potvrdio da će LSV podržati u republičkom parlamentu rekonstrukciju kabineta Mirka Cvetkovića, ali je istovremeno naglasio da će, odmah čim nova vlada bude konstituisana početi da otvara pitanja koja su, kako je rekao, zbog uzavrele političke situacije stavljena na čekanje.

To su pitanja nadležnosti Vojvodine i njene imovine, izjavio je Čanak u intervjuu "Dnevniku" i dodao da će ta stranka istovremeno otvoriti i neke nove teme, među kojima i formiranje policijske uprave za Vojvodinu.

On je odbacio spekulacije o mogućoj predizbornoj saradnji sa Ujedinjenim regionima Srbije, koje predvodi Mlađan Dinkić, navodeći da "u onoj meri u kojoj je Toma Nikolić duša evropskih integracija, a Ilić dr Velimir zakleti borac protiv korupcije, u toj je meri Dinkić iskreno za decentralizaciju Srbije".
  • 17.03.2011 17:05
    @Istine nigde - Istine radi
    Bruka i sramota!!! Toliko
  • @Istine nigde

    16.03.2011 22:57
    Istine radi
    Nije pomocnik direktora, nego savetnik.
    Mozes misliti kakav li je tek direktor kojem je takav savetnik!
    To su Saleta Novosadjanina kadrovi.
  • Knight of Night

    16.03.2011 17:31
    @ @Knight of Night
    Za vreme Austrougarske javlja se potreba za autonomijom, ali su te "autonomase" cinili Srbi predvodjeni mitropolitom Stefanom Stratimirovicem i oni su se borili za prava Srba kojima je pretila asimilacija, tj. madjarizacija. To su cinjenice. Vi sa takvim autonomasima nemate nikakve veze, stavise, vi ste suprotstavljeni njihovim idealima.

    Barok nije mogao da cveta, jer su tadasnji intelektualci bili svestena lica. Kraj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti