4 kafića kažnjena zbog bašti

Iako je mnogo novosadskih kafića izbacilo bašte pre zakonom predviđenog roka, kažnjena su samo četiri ugostitelja.

Iako je mnogo novosadskih kafića izbacilo bašte pre zakonom predviđenog roka, kažnjena su samo četiri ugostitelja.

Naime, prema propisima, sezona kada se stolice mogu postavljati ispred lokala počela je 15. marta, ali i pre toga je većina kafića postavila bašte. Kako piše "Građanski", ugostitelji su pratili kretanja inspekcije i u skladu sa tim postavljali letnje bašte.

S obzirom na to da popodne inspektori uglavnom nisu na terenu, kafedžijama je bilo lako da sačekaju 5 popodne i onda izbace bašte za koje nemaju rešenja.

Kažnjeni su samo vlasnici dva lokala u centru, jednog na Keju i jednog na Spensu, i njima su zaprećene kazne od 250.000 do milion dinara.

  • novosađanka

    17.03.2011 18:25
    jaki poso
    Koji su to glupi propisi koji se isplate kome?
    Dokle toliko gradskih budalaština, pa neka plate posebnu taksu za dane pre zvanične sezone i svi će tako zaraditi zaboga!
  • Dr Petrović

    17.03.2011 13:49
    Čudna logika!
    Ako su izbacili bašte, znači da će biti i veći promet i da će se izdavati fiskalni računi i da grad "avanzuje" 18% od prometa. I sada ih treba zato kazniti? Tako se seče grana na kojoj se sedi.
    Svi su poskidali i reklame, jer se preskupo naplaćuju, a i one mogu da donesu promet i opet svima bolje, ali ne, u upravi grada sede ljudi koji su doneli ovamo neku nama stranu "logku" a od njih očekujem negativne glasove. Izvolte kasti, jelte.
  • 13

    17.03.2011 13:36
    TUPSONI URADISE''KOM.POLICIJA''GDE SU PARE ODMAH NAPLACENE E SVE JE U NJIHOVOJ NAZLEZNOSTI.ZANIMLJIVO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti