Kašnjenje tendera ne treba da brine javnost?

Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da je istina da tender za dobavljača hrane u novosadskim vrtićima nije raspisan na vreme, ali da to nije tema o kojoj treba govoriti u javnosti.
Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da je istina da tender za dobavljača hrane u novosadskim vrtićima nije raspisan na vreme, ali da to nije tema o kojoj treba govoriti u javnosti. Prema njegovim rečima, ono što je bitno jeste da dečja ishrana ne trpi zbog činjenice da jedu hranu iz robnih rezervi.

"Kao ocu dece koja idu u vrtić, nije mi bilo svejedno kada sam čuo da tender za nabavku nije raspisan na vreme. Međutim, s obzirom na to da smo deci obezbedili normalnu ishranu iz robnih rezervi, to i nije tema koja bi trebalo da zanima javnost, jer deca kvalitetno jedu", kaže gradonačelnik.

Pavličić navodi da je sistem javnih nabavki takav da se ne može jasno proceniti koliko će tender trajati, jer svako ima pravo na žalbu i dok se ne ispune svi pravni uslovi da se tender zaključi deca će jesti hranu iz robnih rezervi grada. Podsećamo, zbog isteka ugovora sa dobavljačima deca jedu pretežno jednoličnu hranu gde sveže meso, mleko i voće nisu zastupljeni u meri u kojoj su bili dok je nabavka normalno funkcionisala. (M.S.)

  • 19.03.2011 05:30
    Rodni je uspesan gradonacelnik jer vodi racuna o interesima grada. Deca treba da jedu manje da se ne udebljaju i to je pravi razlog svega ovoga. On se trudi da deca dobiju spartansko vaspitanje sto znaci manje hrane ali se to nadoknadjuje crvljivom vodom( e tu je sveze meso). Jer svestan krize uspeo je da stvori napitak pun proteina da nasa deca dobiju adekvatnu ishranu... Toplana mu aktivno pomaze u tome jer sto bi bilo toplo u stanovima? Zivot je surov i deca treba da se za to i pripreme...A da spartansko vaspitanje nema alternativu on je resio da proda i Radosno detinjstvo, Toplanu, Vodovod. Deca bi se naucila da rade i na taj nacin pomognu nekom tajkunu jel ako to mogu u Indoneziji sto ne mogu kod nas? Vodovod nam i ne treba . Sta ce nam kada ni stanovnici Ndase u Lesotou nemaju vodovod.Treba sve to pokloniti tajkunima....
  • Sremac

    18.03.2011 19:47
    PRIZNAJEM DA SAM DEBIL
    Ovim putem javnost obaveštavam da sam ja DEBIL koji veruje gradonačelniku :
    1 DA SE DECA DOBRO HRANE U VRTIĆIMA,IAKO NEMA SVEŽIH NAMIRNICA U ISHRANI/ZBOG ZAKASNELOG TENDERA/
    2 DA JE ZA NOVI SAD JEDINO REŠENJE ZA VODOVOD STRANI PARTNER/ZBOG NESPOSOBNOG RUKOVODSTVA/
    3 DA SU SAMO ŠKODE I WV PASAT CC VOZILA KOJA OBEZBEĐUJU MAKSIMALNU BEZBEDNOST NESPOSOBNIM FUNKCIONERIMA U GRADU GDE SVE VIŠE IMA GLADNIH.
  • maja

    18.03.2011 19:45
    deca ovog meseca jedu manje porcije
    ako vam je bas da znate gradonacelnice, nisu bila gladna nikada do sada kada dodju kuci, sada ne mogu da izdrze. Sram vas bilo.
    Ima onih koji nemaju posao, obrazovani i radi da rade......... ako se vama vise ne radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti