FOTO: Grafiti mržnje na Crnoj kući

Nepoznati počinioci vandalizovali su sinoć Omladinski centar CK13 grafitima sa govorom mržnje.
Nepoznati počinioci vandalizovali su sinoć Omladinski centar CK13 grafitima sa govorom mržnje. Kako za 021 kaže portparolka centra, Jasmina Graovac, u pitanju su bili ljudi koji očigledno ne znaju čime se bavi Crna kuća, jer su u svojim porukama netolerancije ispoljili osnovno neznanje.

"Prema našim procenama, radi se o neznalicama koji nisu upućeni u rad CK13, a ipak su se odlučili da celu fasadu ispišu grafitima mržnje i netolerancije", navodi portparolka Crne kuće.

Prema njenim rečima, slučaj je prijavljen policiji i na njima je da pronađu počinioce. Ona dodaje da će zatražiti od Grada i Pokrajine da prepoznaju rad CK13, za sada jedinog omladinskog centra u Novom Sadu.

"Pozvaćemo Vladu Vojvodine i gradske čelnike da dignu glas protiv sve učestalijih napada na Omladinski centar CK13. Da li će počinioci biti uhvaćeni, to je posao policije, ali ukoliko živimo u društvu kakvim žele da ga prikažu, ovakvi činovi se moraju javno osuditi", smatra Jasmina Graovac.

Ovo nije prvi slučaj vandalizovanja imovine Crne kuće. Počinioci koji su u više navrata ispisivali desničarske poruke na fasadi i razbijali stakla na ovom omladinskom centru nijednom nisu odgovarali za svoje postupke. (M.S.)

  • GRAFITE I PORUKE

    21.03.2011 14:54
    LUDA
    DANAS NALAZIMO SVUDA!
  • Трива

    21.03.2011 11:28
    Ксенофобија па то ти је...
    Ајд што неко исписује графите ноћу па побегне, него неки сеју говор мржње у по бела дана и то управо на сајту 021. Мало, мало па на коментарима осване "Војводина војвођанима". Јел' то лепо? Јел'то мулти култи? Јел' 021 то подржава? Јел' то војвођански.
  • 20.03.2011 10:51
    Pa ti draga Novosadjanko prodji nekad centrom grada, pa obrati paznju kako izgleda urbana novosadska omladina. MOzda da svratis i do Dva galeba, tamo je atmosfera na nivou. Prosipas tu predrasude, a ocigledno si neobavestena. Pitam se samo gde si cula da se tu neko vredja na nacionalnoj osnovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti