Odugovlače s modernizacijom prevoza

Javni prevoz u Novom Sadu u skorije vreme neće ličiti na javni prevoz u razvijenim zemljama.
Javni prevoz u Novom Sadu u skorije vreme neće ličiti na javni prevoz u razvijenim zemljama.

U Gradskom saobraćajnom, trenutno samo razmišljaju u uvođenju elektronske naplate karata, odnosno sistema koji je u Srbiji, prvo trebalo da zaživi u Novom Sadu. Direktor ovog preduzeća, Branislav Bogaroški, kaže da ipak postoji mogućnost da se uskoro, ponovo pokrene postupak uvođenja sistema za elektronsku naplatu karata u gradskim i prigradskim autobusima.

"Elektronski sistem naplate nije predviđen u programu poslovanja koji je usvojen u decembru, ali nas očekuje rebalans, pa ćemo onda videti da li ima finansijskih mogućnosti i prostora, da ponovo pokrenemo tu nabavku", kaže Bogaroški.

Glavna novina elektronskog sistema naplate, odnosila bi se na uvođenje beskontaktne elektronske karte, koja bi se kupovala na kioscima, a putnici bi u skladu sa svojim potrebama dobili mogućnost izbora velikog broja tarifnih paketa. Broj vožnji za određenu relaciju mogao bi se kombinovati sa brojem linija ili elektronskom kupovinom pojedinačnih karata. Cilj je da sistem gradskog prevoza funkcioniše sa što manje pojedinačnih karata, kako bi se smanjile gužve. U sledećoj fazi, trebalo bi da se radi na postavljanju displeja, koji bi putnike u autobusima i na stanicama obaveštavali o vremenu kretanja vozila gradskog prevoza.

Podsetimo da je javni gradski prevoznik, poslednjih godina nekoliko puta pokušao da započne proces modernizacije sistema naplate karata i praćenja vozila, ali su javne nabavke redom propadale zbog žalbi ponuđača. (D.S.)
  • мире

    08.06.2011 09:19
    Мене само занима зашто им је цена за изнајмљивање буса (плавог градског) до Београда око 70000 динара? Па приватници изнајмљују путничке бусеве за 20000 динара... Толико о халавости ГСП-а
  • Lyrics

    08.06.2011 07:54
    Bolje prvo da nabave buseve koji se ne raspadaju u toku voznje, da imaju na sta da stave te uredjaje.
  • Rina

    07.06.2011 23:21
    Kaskamo za razvijenim zemljama bar 20 godina, kada i neke od sada razvijenih zemalja to onda nisu bile, al' su imale uredjen prevoz.Oni koji odlucuju o gradskom prevozu ga sigurno ne koriste i zato nemaju razloga da ga unaprede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti