Francuski bend "Zaz" u Novom Sadu

Francuski bend "Zaz" nastupiće na Petrovaradinskoj tvrđavi 24. avgusta tokom Međunarodne nedelje horskog pevanja.
Francuski bend "Zaz" nastupiće na Petrovaradinskoj tvrđavi 24. avgusta tokom Međunarodne nedelje horskog pevanja. "Veliko nam je zadovoljstvo što, po prvi put u Srbiju dovodimo trenutno najveću francusku muzičku atrakciju koja je u rekordnom roku doživela fantastičnu popularnost kod nas. Prvi kontingent od 4.000 karata biće pušten u prodaju 10. juna po ceni od 1.190 dinara", istakla je promoterka festivala Cantat Novi Sad Teodora Bojović. Hiljadu karata biće podeljeno mladim ljudima koji pevaju ili volontiraju na festivalu, uče i studiraju muziku i žive sa njom.

Za predgrupu Francuzima Vojvođanska horska asocijacija raspisuje konkurs koji traje od 10. juna do 10. jula. "Pozivamo mlade ljude, uzrasta od 16 do 25 godina, da pošalju po dve autorske pesme u video formatu, koje su usklađene sa muzičkim stilom pevačice Zaz - ulični džipsi džez. Pobednika konkursa izglasaće publika putem sajta www.cantatnovisad.org, kao i stručna muzička komisija VOCA. Rezultati konkursa biće objavljeni 15. jula, kada će tri grupe ući u finale. Odabrani bendovi dobiće priliku da nastupe uživo i pokažu svoj talenat pred novosadskom publikom", kazala je Bojovićeva.

Prva Međunarodna nedelja horskog pevanja - Cantat Novi Sad biće održana od 22. do 28. avgusta. Deo je festivalske tradicije koja se već više decenija odvija po gradovima-članicama asocijacije Europa Cantat. Učesnici su ljubitelji horskog pevanja svih uzrasta iz Srbije, više evropskih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država. Kroz pet radionica, bogatog sadržaja, biće obuhvaćena evropska, američka, šou i muzika južnoslovenskih naroda, kao i dela Stevana Mokranjca. Pored radionica, program festivala uključuje i pet koncerata na otvorenom, na kojima će učesnici Međunarodne nedelje pevanja i publika pevati zajedno (open singing).

Cantat Novi Sad se bavi promovisanjem horskog pevanja u Srbiji, a organizator je Prve međunarodne nedelje pevanja koju realizuje u saradnji sa evropskom asocijacijom horova "Europa Cantat". Cantat Novi Sad promoviše horsko pevanje i jednaku šansu i dostupnost svim narodima Evrope, kao i marginalnim grupama uključujući i osobe sa invaliditetom.

  • @Hmm

    08.06.2011 11:32
    Pa nije to njen solo koncert, nego festival. Tako da pitanje treba uputiti organizatoru festivala.
  • Vlada

    08.06.2011 10:13
    http://vukajlija.com/francuski-period/362197
  • hmm

    08.06.2011 10:06
    Zar ne bi trebalo u skladu sa njnom filozofijom i najvećim hitom ulaz bude besplatan ili sam ja možda obmanut

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti