Putari za sredu najavili nove blokade

Zaposleni u pet firmi članica "Nibens" grupe, u sredu izlaze na proteste, jer im se još niko od predstavnika republičke vlade nije obratio.
Zaposleni u pet firmi članica "Nibens" grupe, u sredu izlaze na proteste, jer im se još niko od predstavnika republičke vlade nije obratio.

Predsednik sindikata u "Bačkaputu" Đuro Trivunović rekao je za Radio 021 da bi radnici već od 8 sati ujutru trebalo da blokiraju nekoliko puteva i prilaza Novom Sadu. Trivunović nije želeo da otkriva na kojim lokacijama bi putari trebalo da postave mehanizaciju, ali se pominje put Novi Sad - Zrenjanin, zatim deonica Sremska Kamenica - Beočin i kod  preduzeća "Bačkaput".

Podsećamo, putari su od države tražili da se deblokiraju računi svih firmi, zatim da se isplate zaostale zarade i da se raskinu kupoprodajni ugovori tamo gde za to postoje uslovi. Predsednik sindikata "Bačkaputa" je ranije najavio da će svih pet firmi iz sastava "Nibens" grupe preduzeti najradikalnije mere borbe za svoja prava, ako do srede republička vlada ne odgovori na zahteve zaposlenih i reši tešku finansijsku situaciju u kojoj se putari nalaze. (D.B)

  • Ja

    22.06.2011 10:22
    STA CE BITI nista nece biti
    Moju zaradu drugi trose
    vreme bez promene, uglavnom lose.

    Vibro valjke pa po prozor i na vrata Pajticu.Om je jedan od glavnih krivaca za ovakav zakon o radu. Setite se Nede Arnerivc , Bodruma , Skupstine i Pajtica.

    Pred skupstinu u Novi Sad i Beograd Utovarivace i bagere na put.Kako su dosli na vlast tako moraju i otici.
  • Majstor

    22.06.2011 07:21
    @Vuk Vučić
    Hoće, hoće, kao i 1945.
  • luka

    21.06.2011 19:11
    Lepo Pajticu i Tadicu na vrata, kuc kuc mi dosli. Ovo blokiranje obicnih gradjana ne vodi nigde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti