FOTO: Novi Sad prvi u Srbiji dobio bicikle za iznajmljivanje

"Parking servis" nabavio je 125 bicikala koje će građani za nekoliko dana moći da iznajmljuju, na pet lokacija u gradu.
"Parking servis" nabavio je 125 bicikala koje će građani za nekoliko dana moći da iznajmljuju, na pet lokacija u gradu. Bicikli su brendirani, opremljeni su korpom, katancem za zaključavanje i ključem za podešavanje visine sica i kormana.

Iznajmljivaće se po ceni od 20 dinara za sat i 100 dinara po danu, a direktor "Parking servisa" Ivan Ferko napominje da će svako ko bude hteo da koristi gradski bicikl osim cene za rentiranje plaćati i određenu vrstu kaucije. "To je 500 dinara pristupno da bi se izdala čip kartica jer ipak mora neko da preuzme odgovornost kad iznajmi bicikl. Građani prilikom rentiranje dolaze sa ličnom kartom, pravimo im karticu i oni odgovaraju za prevozno sredstvo, sve dok ga koriste", pojašnjava Ferko.


Planirano je da stanice za iznajmljivanje bicikala budu postavljene na Štrandu, kod Železničke stanice, Glavne pošte, Spensa i u Kampusu. Gradonačelnik Igor Pavličić ponovio je da će, osim izgradnje novih biciklističkih staza, 43 miliona dinara biti izdvojeno za rekonstrukciju postojećih.
"Novi Sad je grad sa najvećim brojem biciklističkih staza i zato je prirodno da se ovo prevozno sredstvo koristi sve više", ističe Pavličić.

Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je dobio bicikle za iznajmljivanje. Do kraja godine sav novac od rentiranja biće uplaćen na poseban račun, a gradonačelnik će odrediti kojim humanitarnim organizacijama će ta sredstva biti namenjena. (D.B)

  • 10.05.2015 09:51
    Biviklisticka staza Novi Sad-Aqva park Petrolend
    Jos kad bih napravili biciklisticku stazu od Novog Sada do Backog Petrovca gde se nalazi Aqua park Petroland bilo bi extra!
  • Apolitičan

    01.07.2011 13:48
    Predizborna kampanja
    Mada smatram da je čitav "PROJEKAT" obična jeftin politička kampanja, ipak, ostvaviću komentar u sasvim drugom kontekstu.
    Komentar je posvećen sugrađanki JELENI, koja je, kako kaže, "uhvaćena" da vozi svoj bicikl u sred centra Grada!
    Pa dobro, dragi, nesrećni Gradonačelniče, kako dozvoljavaš da kojekakvi piloti juracju nebom iznad Štranda i Ribnjaka, mestima gde ponekad bude i po nekoliko ljudi, i to upravo kad taj manijak jurca nebom, da bi zadovoljio svoje komplekse?
    Koliku kaznu bi trebao da plati taj bolesnik?
    Ovamo kažnjavate bicikliste-penzionere i dobronamerne bicikliste koji jednostavno ne vide ništa loše u laganoj vožnji? baš me interesuje hoćete li isto tako kažnjavati i goste za Egzit, koji se budu vozikali biciklom po samom centru Grada? Pitanje je i za pravosudne organe!
  • PipiNS

    30.06.2011 18:58
    niko od komentatora ne spominje 500 dinara koje dajes kao kauciju da uzmes bicikl. Na tu cifru se dodaje broj sati na koje iznajmljujes sredstvo za voznju. Meni se to cini da nije bas povoljno. Znam i da se vraca.. ali bas 500..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti