Novi Sad-grad murala

U okviru projekta "Novi Sad-grad murala", završen je prvi mural koji je iscrtalo udruženje građana "New point of culture" (NPC).

U okviru projekta "Novi Sad-grad murala", završen je prvi mural koji je iscrtalo udruženje građana "New point of culture" (NPC).

Oni su u saradnji sa novosadskim Zavodom za urbanizam izdvojili 12 površina gde će na svakoj prezentovati neko od ljudskih prava. Danas je predstavljen mural koji simboliše prava izražavanja kroz umetnost, rekao je Nenad Jelovac iz udruženja NPC.

"Prezentujemo opšte fuziju likovne i muzičke umetnosti, koja je prikazana kao notni sistem u koloritu i sam taj kolorit u stvari treba da prezentuje sam život, kolorit života. Jel ipak gledano bez umetnosti sam život bi bio sivilo", objašnjava Jelovac.

Ovaj mural se nalazi u prolazu između muzičke škole "Isidor Bajić" i SNP-a.

Iz NPC-a  najavljuju izložbu za 10. decembar, gde će na platnima prikazati neka od osnovnih ljudskih prava.

  • Goga

    22.09.2011 13:29
    Update
    Pogledajte slike gotovog murala :)
    http://www.npcrew.com/murali/prava1.html
  • Nenad

    21.09.2011 13:15
    Mural
    Stvorenje na muralu kod Vladikinog dvora jeste jedna od predstava zla. Ali trebalo je pogledati CEO mural i imati nešto inteligencije i elementarne umetničke kulture pa shvatiti kontekst u kom se to stvorenje pojavljuje i celo metaforično značenje dela. Umetnička dela često umeju biti introvertna i kriptična ali bar u ovom slučaju to nije tako. Metafora je vrlo jasna. E, sad, što se nekom odmah priviđaju đavoli koji atakuju na vrlu nam pravoslavnu crkvu (ne na biblioteku, ne na parking i ne na pijacu) to je već problem u glavama tih ljudi.
  • Piplfoks

    21.09.2011 06:59
    Šta ti je neukost. Ajd što se nekom ne sviđa mural, to je ok, ajd što mu se priviđaju đavoli, ali on ne pita zašto je to naslikano pored biblioteke, nego što je naspram vladičinog dvora. Kako niko u ovom gradu ne pita što je javna kuća naspram ženskog doma, nego jadne popove brani od crteža na kojima mu se priviđaju bića iz hrišćanskih bajki.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti