Mrtva trka demokrata i naprednjaka u Novom Sadu

Kada bi izbori za Skupštinu grada Novog Sada bili održani sutra, najviše glasova osvojili bi DS i SNS.

Kada bi izbori za Skupštinu grada Novog Sada bili održani sutra, najviše glasova osvojili bi DS i SNS.

Prema ispitivanju koje je sproveo Centar za razvoj i demokratiju od 28. avgusta do 3. septembra, na uzorku od 850 ispitanika, najviše birača bi poverilo svoj glas Demokratskoj stranci (25,9 odsto) i Srpskoj naprednoj stranci (24,6). Dosta glasova osvojili bi Srpska radikalna stranka (11,8) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (10,2), a cenzus bi prešla i Socijalistička partija Srbije (5,2). Ispod cenzusa ostaju Demokratska stranka Srbije (4,8), Srpski pokret obnove (3,7), LDP (1,8), G17 (1,6) i SVM (1,0).

Ukoliko bi LSV ostao u koaliciji sa SPO broj njihovih birača bi narastao na 15,2 odsto, dok bi koalicija SPS-PUPS-JS ostala na skromnih 5,8 procenata, što je manje nego zbir pojedinačnih rezultata. Rezultati ovog istraživanja su slični onom koje je sproveo "Galup" početkom aprila, s tim što je sada opala podrška dvema vodećim strankama. Nije poznato ko je naručilac istraživanja.

Zanimljivo je da čak 68,2 odsto Novosađana deli stav da bi Srbija trebalo da pristupi Evropskoj uniji, što je znatno više od srpskog proseka.

Komentari 264

  • LALA

    10.11.2011 11:21
    JA CU STAVITI PREKO CELOG GLASAČKOG LISTIĆA
    VELIKI X ,PA NEK ONDA SABIRAJU KOLIKO HOĆE.
  • Majmunce

    24.09.2011 21:13
    I sta sad
    Jadina opcija Madjari,pa nije tako lose bilo ni u Peru-u dok je vladao Japanac..
  • BARBARA

    23.09.2011 12:41
    LUDILO
    SVI SU ISTI ZAR STE HIPNOTISANI‚,11godina slušamo isto od "jednih" i od "drugih"‚‚a mi u komi..Hipnoza je čudo ili su svi familijarno povezani pa im odgovara sad jedni,pa ajd malo drugi pa se zaigrali‚a mi lebdimo između dve stolice,pa šta bude.KOJEKUDE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti