Pavličić podneo ostavku

Posle odluke Ustavnog suda o nespojivosti funkcija, ostavke pojedinih poslanika Skupštine Vojvodine stigle su u skupštinsku službu, a Odbor za administrativna i mandatna pitanja razmotriće ih na svojoj sledećoj sednici, izjavio je predsednik tog odbora Miloš Gagić.

Posle odluke Ustavnog suda o nespojivosti funkcija, ostavke pojedinih poslanika Skupštine Vojvodine stigle su u skupštinsku službu, a Odbor za administrativna i mandatna pitanja razmotriće ih na svojoj sledećoj sednici, izjavio je predsednik tog odbora Miloš Gagić.

Posle utvrđivanja razloga za prestanak mandata odnosno funkcije na koju je podneta ostavka, Administrativni odbor će tu odluku uputiti Skupštini Vojvodine radi izjašnjavanja o razrešenju, rekao je Gagić.

U Sekretarijatu Skupštine Vojvodine potvrđeno je da su do sada stigle ostavke na poslaničke mandate gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića kao i predsednika opština Novi Bečej, Srbobran i Sečanj, Milivoja Vrebalova, Branka Gajina i Predraga Miloševića. Ranije su ostavke na poslaničke funkcije podneli predsednici opština Sremski Karlovci i Inđija Milenko Filipović i Goran Ješić, kao i državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku Jovica Zarkula.

Ostavku, ali na mesto člana novosadskog Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, ranije je podneo Milan Đukić, kojeg bi na toj funkciji trebalo da zameni Nemanja Starović. U Novom Sadu biće promena i na čelu dva gradska preduzeća. Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o Zavodu za izgradnju grada, odakle će sa mesta direktora otići Borislav Novaković, te Lisju, odakle odlazi Srboljub Bubnjević. Oni su se odlučili da zadrže poslaničke funkcije u Skupštini Vojvodine.

Poslanik u vojvođanskoj skupštini Sava Svirčević ranije se izjasnio da će ostati na poslaničkoj funkciji, a ostavku je podneo na mesto vršioca dužnosti direktora Centra za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine na Andrevlju, na koje je postavljen odlukom pokrajinske skupštine. Ranije je objavljeno da se za jednu od funkcija opredelilo 19 poslanika Skupštine Vojvodine, od kojih su njih 13 i predsednici opština ili opštinskih skupština dok su njih šestoro članovi izvršnih organa vlasti u lokalnim samoupravama ili direktori javnih preduzeća.

  • Ljuska bez kkrk

    22.09.2011 18:40
    Joj mozda ga kvrcne nasin satelit tj neki ostatak hehehehe
  • Kilac

    22.09.2011 11:49
    Ne verujemo nista dok ne vidimo papir,jao samo da vidimo ledja vise ovoj kvazi demokratskoj vladavini i da dodje neko posten i korektan da vodi ovu drzavu.
  • Dr - u jednoj fotelji

    22.09.2011 07:56
    A kakva će biti grejna sezona?
    Sto se Dr. brinete za grejnu sezonu. Jos sunce nije ni prestalo da sija, ljudi su krenuli u rekonstrukcije (da uvecaju dug) i ne treba brinuti. Sve to sto rade rade da bi grejanje bilo bolje, citajte sta kazu Jovanovici, Jelici i ostali velikani nase scene.
    Konacno, za devet dana pocinju tople probe pa ce te videti kakvo ce grejanje biti, ako vec niste dobili izvestaj o spremnosti za pocetak grejne sezone koji su nekad morali da predaju 20-og septembra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti