FOTO: Uhapšen investitor Sava Babić

Novosadska policija uhapsila je investitora Savu Babića, koji se tereti da je prevarama sa preprodajom stanova u džep spakovao više od 1.800.000 evra.

Nakon pisanja Radija 021, novosadska kriminalistička policija uhapsila je investitora Savu Babića, koji se tereti da je više puta prodavao stanove i druge nekretnine, čime je u džep spakovao više od 1.800.000 evra.

Babić se, naime, sumnjiči da je od građana uzimao novac za stanove u izgradnji, nakon čega ne samo da nasamareni Novosađani nisu dobili stanove, već je prevario i treća lica, koja su takođe kupovala nepostojeće nekretnine. Postoje osnovane sumnje da je Babić duplo prodavao stanove u nekoliko ulica u Novom Sadu, ali i u Veterniku, gde je preprodavao placeve na kojima je trebalo da gradi stanove za koje je već uzeo novac. Pored prevarenih Novosađana, od ovog investitora novac potražuje i "Dajners klub", čiju kreditnu karticu je koristio bez pokrića.

Iako se protiv njega vodilo više desetina parničnih postupaka, Babiću dugo policija nije mogla da uđe u trag, jer nije živeo na prijavljenoj adresi u Danila Kiša 36, a broj mobilnog telefona je menjao na svakih nekoliko dana. Novinari Radija 021 su već neko vreme bezuspešno pokušavali da uzmu izjavu od investitora, ali nismo uspeli da budemo dovoljno ažurni koliko je Babić često menjao broj telefona. Spekulisalo se da živi na nekoliko adresa u gradu, uključujući objekat na Sunčanom keju i dva stana u ulicama Pavla Simića i 1300 kaplara, međutim, veštog investitora nismo uspeli da pronađemo na tim adresama.

Babiću je nakon hapšenja određena mera zadržavanja u policijskoj stanici, a u četvrtak će biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu. (M. Sovilj)

  • GB

    22.11.2011 13:09
    šatro
    Što bre ne hapse one što grade od mutnih i prljavih novaca. Kad će njih? E, pa njih neće jer oni grade a kada naprave zgradu onda će da mu oduzmu i opet kupci ostaju pravareni. Tako je to u našoj Srbiji.
  • BojanNS

    11.11.2011 18:22
    @Baltazar
    U pravu si sve...a doticnom je za pocetak bar odredjen pritvor, a kako ce biti dalje...videcemo..
  • Baltazar

    11.11.2011 17:31
    Dok je ovaca biće i šišanja
    Dotični je imao više desetina krivičnih prijava.Započeo je desetak zgrada koje nije završavao.Zar je moguće da se na raspitate za ove podatke! Osigurajte se kod banke da bi Vam stan (ili novci) bili sigurni.Sračunajte koliko je Vaša alavost doprinela pravljenju ovog i ovakvih investitora.Sud overava ispravnost i identitet potpisivača, a ne sadržaj ugovora.Možete prodati Ajfelov toranj_oni će lupiti pečat!Država NE MOŽE da stoji iza sadržaja i da bude garant ispunjenja istog.
    P.S. pošto je bio kvadrat?Koliki procenat celokupne sume ste platili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti