Niko ne štiti kupače od skutera

Kupače na Dunavu trenutno nema ko da zaštiti od vozača skutera koji divljaju na vodi, a predstavnici rečne policije ne mogu da zavedu red jer nemaju nijedan čamac.

Kupače na Dunavu trenutno nema ko da zaštiti od vozača skutera koji divljaju na vodi, a predstavnici rečne policije ne mogu da zavedu red jer nemaju nijedan čamac.

U kapetaniji su zauzeti drugim poslovima, a u komunalnoj policiji kažu da nisu zaduženi za dešavanja na reci, piše Blic. Novosađane su proteklih dana uznemirili vozači glisera i skutera koji su velikom brzinom vozili tik uz plažu. Sve što spasioci na Štrandu mogu da urade jeste da zamole vozače skutera da se udalje, pošto nemaju nikakvu nadležnost.

U novosadskoj policiji kažu da je po sistematizaciji predviđeno da Odeljenje rečne policije postoji, ali da oni neće patrolirati Dunavom dok se ne nabave čamci. Član Gradskog veća za saobraćaj, Siniša Bubnjević, kaže da, za razliku od drugih opština, u Novom Sadu nije predviđeno da Komunalna policija kontroliše vodene površine. "Dva čamca ne mogu da stignu glisere i skutere, a osim toga, za kontrolu na Dunavu zadužena je rečna policija", naveo je Bubnjević.

Zamenik načelnika Policijske uprave Novi Sad, Stevan Krstić, kaže da će policija od grada dobiti dva skutera, kao i da su u toku pregovori sa Graničnom policijom koja je voljna da im ustupi jedan čamac.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Štrand i skuteri''.

  • r/j p/j

    26.06.2012 11:22
    da li će tog i biti
    o da li je ipak i toj jedinici došao dan osnivanja?
    dobiće dva skutera od grada i veliki čamac od granične policije i mogao bi još neko da obezbedi mali gumeni čamac za brzu akciju ( kao šti ima beograd)
    bilo je vreme da se i to formira.
  • ONA

    20.06.2012 12:31
    Ako se dobro secam, prosle godine je recna policija dobila nove patrolne camce sa kojekakvom opremom i placeni su nenormalno puno!!!! Proverite...
  • -

    20.06.2012 09:36
    -
    @iso
    ovo nema veze sa temom ali mislim da bi trebalo napraviti jednu psiholosku studiju o tome sta to navodi ljude da se kupaju u septickoj jami kod budve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti