Radnička ulica ostaje u kaldrmi?

Danas počinju radovi na obnovi vrelovoda u Radničkoj ulici, nakon što je još ranije počela rekonstrukcija vodovodne mreže.

Danas počinju radovi na obnovi vrelovoda u Radničkoj ulici, nakon što je još ranije počela rekonstrukcija vodovodne mreže.

Direktor Novosadske toplane Aleksandar Pribić kaže da zbog drveća koja su pod zaštitom države može biti problema, a sama mreža u Radničkoj podložna je havarijama. "Toplana će raditi iz dva pravca, jedan je ovde iza, kad vodovod malo odmakne sa svojim radovima, a drugi deo će se početi u ponedeljak, iz pravca od Sutjeske do Lovćenske ulice," kaže Pribić.

Direktor Vodovoda Branko Bjelajac je kazao za Radio 021 da se rekonstrukcijom kanalizacije u Radničkoj ulici zamenjuje stari vod, koji je najverovatnije uzrokovao zagađenje podzemnih voda. "To je jedan od najstarijih vodova, koji je napravljen od cigle i kada smo ga otvorili, on je puštao na sve strane", kaže direktor Vodovoda i upozorava građane da će tokom radova kanalizacija biti otvorena. "Dva-tri meseca dok se bude radilo, osećaće se jak smrad kanalizacije, pošto mi nju ne smemo da ugasimo, ona mora da radi dok mi radimo novu", napominje Bjelajac.

Kao jedan od uslova da se otpočnu radovi, gradonačelnk Novog Sada Igor Pavličić obećava da će granitne kocke biti vraćene. "Mi zadržavamo svu kaldrmu. Preduzeće NS graditelj će lagerovati svu kocku i ono je dužno da je vrati na isto mesto. Neće nikad moći da se vrati u identičnom obliku, ali se granitne kocke moraju koristiti kakve su sada. Mi ćemo voditi računa o tome da Radnička ulica ostane u kaldrmi", rekao je Pavličić.

Međutim, Novosađani okupljeni oko "Grupe za monitoring nasleđa" navode da gradskim ocima ne veruju da će kaldrma biti vraćena.

"Imali smo loša iskustva sa starim industrijskim dimnjakom, za koji su rekli da je pod zaštitom države, a onda ga, bez najave, mesec dana kasnije srušili. Mi ćemo u svakom slučaju alarmirati javnost i protestovati ukoliko ne vrate kocku", kaže za Radio 021 Nikola Bilić iz ove organizacije.

Rekonstrukcija Radničke ulice je jedna od najvećih investicija u tekućoj godini, koja će koštati preko 100 miliona dinara, a pored toga grad će uložiti još najmanje 70 miliona, kako bi se sredili trotoari i zelenilo. Očekuje se da kompletni radovi budu završeni do početka grejne sezone. (Suzana Stojićević)

  • miki

    14.08.2012 12:01
    hvala na stručnom tumačenju
    Eto dokaza kako u našem gradu ima dovoljno dobro informisanih i mislenih ljudi. Sada se i ja setih da sam ponegde između kocki kaldrme viđao izliveni bitumen. I na sastavima betonskih ploča. Ovi novi građevinari to nisu učili u školi ili su bežali sa tih časova. Ako nisu kupili diplome, što je u modi. Hvala i pozdrav.
  • @Karamba

    13.08.2012 19:19
    Ti baš ne znaš kad da prestaneš da pričaš svašta. Ulica nije najravnija jer se kaldrma davno morala preslagati, ali je i takva daleko od oranja, a sigurno će biti samo bolja od toga kad je srede. Zato, pre nego što kreneš da mimo zdrave pameti optužuješ sve ostale da nisu vozači jer ne razumeju tvoje probleme, zapitaj se da problem možda nije stvarno baš u tebi - jer vozač kojem je problem da se svakog dana vozi preko 200m ispravne i pristojno poslagane kaldrme ili ima krš od auta, ili nije dobar vozač. U tom slučaju potrošiš čitav minut više da se provozaš kroz Maksima Gorkog do svog odredišta i lepo i tebi i nama.
    A to da treba srediti kanalizaciju niko ovde ne osporava, ali to stvarno nikakve veze sa kaldrmom nema.
  • Karamba

    13.08.2012 17:33
    Španski seljak
    Ne znam na koje od mojih cenjenih vozila misliš, ali svakako da, imam i jedno za terensku vožnju. U svakom slučaju, hvala na brizi. :)

    Razmisli, pre repliciranja, šta je neko uošte želeo da kaže. Ono nije ulica, već oranje, od trotoara, preko parkinga do kolovoza, a deo ulice, bliže Dunavu, decenijama krasi miris kanalizacije. Za takvim stvarima teško mogu žaliti i biti nostalgičan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti