Ponovo odložena naplata poveriocima ATP "Vojvodina"

Poveriocima ATP "Vojvodine" ni narednih dana neće biti isplaćena odšteta od 1,5 milijardi dinara iz gradske kase, po sudskoj presudi donetoj zbog nepoštovanja ugovora o izmeštanju međumesnog saobraćaja u Novom Sadu.
Poveriocima ATP "Vojvodine" ni narednih dana neće biti isplaćena odšteta od 1,5 milijardi dinara iz gradske kase, po sudskoj presudi donetoj zbog nepoštovanja ugovora o izmeštanju međumesnog saobraćaja u Novom Sadu.

Naime, Privredni apelacioni sud imao je zakonski rok od pet dana da donese odluku o isplati, ali je već rešeni predmet prosleđen tužilaštvu, pa odluka o isplati nije mogla biti doneta. Samim tim što predmet i zahtev za isplatu faktički nisu bili u sudu, nije bilo pravno moguće doneti odluku o naplati odštete.

ATP "Vojvodina" je, inače, zahtev za naplatu odštete podnela posle gotovo deset dana odlaganja i dva protesta nekadašnjih radnika ovog preduzeća.

Naplatu odštete, podsećamo, omogućila je odluka Apelacionog suda u Beogradu, koji je potvrdio presudu novosadskog suda, odnosno, rešio slučaj u kojem su stranke bile ATP "Vojvodina", Grad Novi Sad, i kao umešač Ilija Dević.

Ovom presudom se Gradu nalaže da ATP "Vojvodini" isplati odštetu zbog neispunjavanja ugovora o premeštanju međumesnog autobuskog saobraćaja sa stanice koja je u sastavu JGSP "Novi Sad", na stanicu ATP "Vojvodina". Ugovor je, inače, sa Ilijom Devićem, tada vlasnikom ATP, 2006. godine potpisala Maja Gojković, tada gradonačelnik Novog Sada.

  • DS glasac

    16.03.2013 13:09
    u skladu
    Ocekivano, s obzirom da dosadasnju praksu rezima da vrsi pritisak na pravosudje kakav nije vidjen u Evropi od 1945.
  • Lena

    15.03.2013 11:30
    Раднике би требало исплатити одмах, а остало.....
  • Estela

    15.03.2013 11:27
    И једни и други морају знати да се морају споразумети око динамике исплате.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti