Dva veka škole "Ivan Gundulić"

Ove godine Osnovna škola "Ivan Gundulić" obeležava 200 godina svog postojanja.
Ove godine Osnovna škola "Ivan Gundulić" obeležava 200 godina svog postojanja. Tim povodom  stavljen je akcenat na rezultate koje su učenici ove škole postigli na takmičenjima. Đaci su se plasirali na republički nivo iz matematike, fizike, istorije, geografije, engleskog, tehničkog obrazovanja (oblast saobraćaja), rusinskog jezika i gimnastike.

Posebno se ističe 1. mesto na republičkom takmičenju iz matematike koje je osvojio učenik VI razreda Dimitrije Ćuk. On je jedini učenik iz Novog Sada koji je na državnom osvojio 1. mesto. Učenik VII razreda, Markus Hrubenja, osvojio je 2. mesto na takmičenju iz rusinskog jezika, takođe na nivou republike. Ovome treba dodati  2. mesto u republici u ekipnom takmičenju u gimnastici, dečaci uzrasta V i VI razred, 2. i 3. mesto pojedinačno dečaci Dejan Zima i Vladimir Kanjuh, kao i 2. mesto pojedinačno devojčice Jelena Jotić.

Škola "Ivan Gundulić" osnovana je 1809. kao Srpska narodna veroispovedna osnovna škola pri Almaškoj crkvi. Zvala se "Almaška škola" i nalazila se u Almaškoj ulici sve do dvadesetih godina prošlog veka, kada je prešla u Gundulićevu, a od 1932. dobija novu zgradu i naziv Osnovna škola "Zmaj Jova". Od 1958. nosi ime slavnog dubrovačkog pesnika slobode.

Trenutno je pohađa 375 učenika raspoređenih u 16 odeljenja u matičnoj zgradi i 117 učenika u osam odeljenja u zgradi na Čeneju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.