Novi Sad pred najezdom komaraca

Zbog visokih temperatura sledeće nedelje možemo očekivati najezdu komaraca, najavljeno je u "Ciklonizaciji".
Zbog visokih temperatura sledeće nedelje možemo očekivati najezdu komaraca, najavljeno je u "Ciklonizaciji". Prema rečima direktora ovog preduzeća, Tihomira Jakovljeva, završeno je prskanje larvi komaraca.

"Do sada smo prskali samo larve. Ove godine, otprilike mesec dana kasni pojava komaraca, i to zato što je bilo hladno. Visok vodostaj izuzetno pogoduje razvoju larvi, ali u isto vreme temperatura mora da bude optimalna", objašnjava Jakovljev.

U "Ciklonizaciji" kažu da je ovo period pojave takozvanih "kućnih komaraca", onih koji se razvijaju u vodi u kanalima kraj kuća, i u drugim dostupnim vodama. Jakovljev najavljuje da će prskanje iz vazduha najverovatnije početi u prvoj polovini juna.

"Ukupno može da bude pet generacija komaraca, što zavisi od vodostaja i temperature. Normalno bi bilo da imamo dve velike akcije zaprašivanja pomoću aviona", kaže Jakovljev.

Za prskanje komaraca izdvojeno je 13 miliona dinara.

  • stanovnik NS

    14.06.2010 10:57
    komarci nadživeli uništenje
    CIKLONIZACIJA koju plaćaju građani u njihovom interesu špricanje komaraca vrši sa razblaženim sredstvima, na koji su naši komarci otporni,tako smo dobili komarce-rode.
  • Brale

    12.06.2010 22:03
    Ruma
    Strpi se malo , jos 10-ak dana sa plusom od 35 stepeni i komarci ima sami da popadaju u nesvest .Polovina komaraca ima da odapne od vrucine a druga polovina ima da rikne od gojaznosti jer sisaju krv ko da imaju pumpe. Ruma je opstina sa nesposobnim rukovodstvom koje nije kadro ni sa komarcima da se izbori a ne sa nekim vecim problemom.
  • Slobodan

    07.06.2010 15:05
    Ruma
    alo bre ljudi kada ce to prskanje komaraca napolju se nemoze izaci koliko ih je.Ja zivim u Rumi i ovo je nezapamcena najezda komaraca,spasavajte nas ako boga znate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.