Pada li Vlada Vojvodine?

Poslanički klub Nove demokratske stranke sutra će biti formiran u Skupštini Vojvodine nakon čega bi trebalo da se zna novi "raspored snaga" u pokrajinskom parlamentu.
Poslanički klub Nove demokratske stranke sutra će biti formiran u Skupštini Vojvodine nakon čega bi trebalo da se zna novi "raspored snaga" u pokrajinskom parlamentu.

Nakon formiranja tog poslaničkog kluba, trebalo bi da bude poznato i da li dosadašnja vladajuća koalicija u Pokrajini, koju su činile i još uvek zvanično čine Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara ima većinu u parlamentu kao što ju je imala pre minulih parlamentarnih izbora.

Kako je najavljeno iz NDS, po formiranju poslaničkog kluba, javnosti će se obratiti pokrajinski poslanik Miloš Gagić, koji bi trebalo da razreši nedoumicu oko broja poslanika koji su iz DS-a prešli u NDS, kao i o budućim pravcima delovanja nove poslaničke grupe, odnosno da li će ta grupa podržati aktuelnu pokrajinsku vladu na čelu sa Bojanom Pajtićem ili će se pridružiti zahtevima za raspisivanjem vanrednih pokrajinskih izbora.

U najavi formiranja poslaničke grupe NDS, jedan od najuticajnijih ljudi u toj stranci u Vojvodini Janko Veselinović je rekao da "NDS neće biti rušilački faktor u Vojvodini". Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin kazao je da će po informacijama kojima on raspolaže poslanički klub NDS imati tačno pet poslanika, ali je naglasio da i ukoliko ih bude više od pet to neće ništa bitno promeniti jer su to "poslanici sa kojima je zajednički osmišljavana strategija pokrajinske vlade za naredne četiri godine" i da veruje da će oni "ostati privrženi toj politici".

Formiranje novog poslaničkog kluba u Skupštini Vojvodine i obraćanje Miloša Gagića zakazano je za sutra u 14 sati.

  • MonteDushano

    02.04.2014 10:02
    Samo da ne bude rata sa srbijom..
  • sanja

    24.03.2014 17:13
    zasto se na raspisivanje izbora gleda kao na rusenje vlade,s obzirom da je posle izbora jasno sta narod zeli,tj koga zeli na vlasti..
  • Djole

    24.03.2014 16:06
    @ iDjole
    jel' vi's, rodjo, kako ih bole jogurt, narocito onog debelog, he, he!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti