Spomenik žrtvama u Kontrastu bez imena Milene Dalmacije

Skupštinski Savet za kulturu Novog Sada usvojio je izmenjen Predlog odluke o podizanju spomenika povodom tragičnog stradanja šestoro mladih u požaru u diskoteci "Kontrast".
Skupštinski Savet za kulturu Novog Sada usvojio je izmenjen Predlog odluke o podizanju spomenika povodom tragičnog stradanja šestoro mladih u požaru u diskoteci "Kontrast".

Izmena odluke, o kojoj će raspravljati i Skupština grada, usledila je nakon dopisa roditelja Milene Dalmacije koji su uputili gradskim vlastima, a u kojima nisu dali saglasnost da ime njihove pokojne ćerke bude ispisano na spomeniku.

Imena ostalih stradalih biće istaknuta uz rečenicu: "Ova tragedija večita je opomena društvu da se ne zaboravi i nikada više ne ponovi".

Spomenik će biti podignut u blizini mesta stradanja.

U požaru u Kontrastu 1. aprila 2012. godine živote su izgubili Renato Vuković (21), Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28) i Marko Pavlović (29).

  • jelena

    07.04.2014 00:21
    Anonimus
    Ako niste obavesteni studenti su sakupili 15500 potpisa za igradnju kapele zrtvama lanza i kontrasta sto je bio prvobitni dogovor roditelja. postujem vase opredeljenje da budete ateista,ali bogomolj nije isto sto i kapela. kapela je trebala da bude na mestu gde je srusena kada se graio nasip na dunavu. vasi komentari vredaju bol roditelja i pravo da odluce gde ce se nalaziti imena njihove dece , zar nije dovoljno sto su ih ubili
  • 25.03.2014 06:06
    ne razumem
    zelju roditelja da podignu spomenik stradaloj deci na privatnom posedu, jer to je privatni posed. presuda za delo protiv sigurnosti ne oduzima pravo na imovinu. sta ako jednog dana proda vlasnik svoju imovinu, onda ce opet biti problem rusenja spomenika. drugo, godinama su gradjani pisali peticije zbog uznemiravanja I nocnih zurki, glasne muzike, niko na to nije reagovao. sada treba da prolazimo ni krivi ni duzni pored spomenika. to nije uredu, jer spomenik pripada grobu. sta je sa svim silovanim I ubijenim zrtvama, onda I njima treba dici spomenik kao opomenu od nasilja. novi sad bi u tom slucaju bio grad spomenika!!!
  • NSađanka

    24.03.2014 19:08
    A neki to rade ovako:
    http://www.021.rs/Info/Srbija/Sesnaest-stabala-za-stradale-radnike-RTS-a.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti