Grad i dalje želi žičaru do Petrovaradinske tvrđave?

Priča o izgradnji žičare koja bi povezala kej i tvrđavu ponovo je aktuelizovana, a pominje se poslednje tri decenije.
Izgradnja žičare koja bi povezala Beogradski kej i Petrovaradinsku tvrđavu pominje se poslednjih tri decenije, ali do danas nije ništa urađeno po tom pitanju.

Član Gradskog veća za saobraćaj Nemanja Vukčević je na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o žičarama rekao da, s obzirom na geografski položaj Novog Sada, treba uzeti u razmatranje činjenicu da bi ova vrsta transporta bila zanimljiva kao turistička atrakcija, što se može protumačiti time da je Grad Novi Sad i dalje zainteresovan za ovaj vid transporta.

Podsetimo, izgradnju žičare poslednji put pominjao je pokojni Ratko Butorović, i to 2006. godine, i tada je rekao da, ukoliko odobre gradske vlasti, do početka 74. Međunarodnog poljoprivrednog sajma (31. maj - 2. jun 2007) Novi Sad bi trebalo da dobije žičaru. Butorović je tada bio vlasnik hotela "Tvrđava" i hotela "Park". Tadašnja procena je bila da bi žičara koštala 3 miliona evra, a da bi mogla biti besplatna za građane.

Inače, javna rasprava o Nacrtu zakona o žičarama za transport lica održava se do 8. septembra organizovanjem okruglih stolova u Kraljevu, Nišu, Boru, Somboru, Novom Sadu i Beogradu. Tekst Nacrta zakona, biće postavljen na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - www.mgsi.gov.rs i na portalu e-uprave.

  • dole

    02.09.2014 20:41
    lepo bi bilo
  • 02.09.2014 15:54
    Pozdrav za gospodina koji propagira zicaru. Mora da je dogovorio dobar procenat da se ugradi. Poznat je po tome
  • 02.09.2014 09:20
    Žičara za turiste sa dunavskih brodova
    Apsolutno sam za žičaru. To je dobar posao. Od nje bi se finasirale popravke Tvrđave i gradića. Nema turiste koji ne bi platio taj atraktivan pogled na Dunav i lak dolazak na Gibraltar na Dunavu. Pariz ima rondo, London takođe, sve to u starim gradskim celinama i uklapa se. Pa šta je staklena piramida na ulazu u Luvr nego rizičan ekspement koji je sada statusni simbol. Mi samo kukako i tražimo popravi moju ulicu. Naravno da sam i za aerodrom na Čeneju. Poljoprivredni proizvodi i to sveži stižu za sat-dva u velike evropske gradove. Vojvodina ne sme više da čeka globalna republička rešenja, jer ne postoji ravnomerni razvoj, to je opasna zabluda koja nas koči!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti