LSV traži poništenje odluke o prekršajnoj prijavi za šverc

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ocenio je da je bolje da GSP pojača kontrolu švercera u autobusima umesto da putnike zatečene bez karte šalje sudiji za prekršaje i zatražio da se nova odluka o pisanju prekršajnih prijava poništi.
Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ocenio je da je bolje da GSP pojača kontrolu švercera u autobusima umesto da putnike zatečene bez karte šalje sudiji za prekršaje i zatražio da se nova odluka o pisanju prekršajnih prijava poništi.

Ova stranka navodi da je u ovom preduzeću zaposleno 200 novih radnika za dve godine i da ih je sasvim dovoljno da se obezbedi pojačana kontrola u autobusima.

- Ukoliko je broj "švercera" porastao i čini 20 odsto putnika, kao što se može čuti, odgovornost za to treba da snose nadležni u GSP koji organizuju kontrolu i praćenje ulaska na prednja i zadnja vrata, jer to znači da posao ne rade kako treba - navodi LSV.

Oni takođe ocenjuju da odluka o pisanju prekršajnih prijava znači da će se pre ili kasnije doći u situaciju da dete od 12 ili 13 godina koje slučajno zaboravi svoju mesečnu kartu ili je ne kupi prilikom ulaska u autobus, najpre prestrave kontrolori, a zatim komunalni policajci u uniformama koji mu ispisuju prekršajnu prijavu.

- To će biti sramota kakva još nije viđena u Novom Sadu, a sve zato što nadležni u GSP "Novi Sad" svoj posao ne rade dobro. Zato zahtevamo da se po hitnom postupku, na narednoj sednici Skupštine grada, ove izmene Odluke o javnom prevozu putnika proglase nevažećim - kažu ligaši.

  • klisanka

    28.01.2015 16:41
    Ja sam,licno,nekoliko puta bila svedok u liniji broj PET (Avijaticarsko naselje-Temerinski put )
    gde kontrolori napisu kazne (moracu ovako,izvinite) belim ljudima bez karte,a Rome preskoci...kako ce se to ubuduce resavati ?
  • 21.01.2015 13:43
    Nikola
    Nema razlike između LSV i SNS (a ni ostalih) - svi su očerupali JGSP do kraja. Novih autobusa nema, karte i sistem naplate iz međuratnog perioda. Evo, danas sam se vozio zglobnim autobusom iz 1981. na liniji br. 4, samo sam čekao kad će zadnji točkovi otpasti. Vidim da tih vremešnim autobusa ima i na drugim linijama, čak i na prigradskim. Nisu ni noviji autobusi u mnogo boljem stanju.

    Vidim da LSV-u nije smetalo što je njihov potpredsednik do novembra 2014. zarađivao 80 000 din. mesečno kao savetnik u JGSP-u. Bilo bi dobro da čujemo kakve je savete davao. Za 4 godine su jedva kupili 30 autobusa (od toga 5 minubuseva). Doduše, ovi sadašnji nisu uspeli ni toliko, ali je zato plata direktora JGSP-a za vreme gospodina Balaća povećana sa 126.000 na 150.000. Ove informacije o primanjima se lako mogu proveriti na http://www.acas.rs/sr_cir/registri.html.

    Bilo bi lepo kada bi direktori JGSP-a znali trase barem tri-četiri linije. Mada mi se čini da su autobus videli samo iz službene limuzine. Zato nam je prevoz ovakav.
  • 20.01.2015 22:39
    Ma sta rekoste ?
    U vreme kada je gospodin "Ligas" bio direktor JGSP-a ne tako davno urucio je resenje o prestanku radnog odnosa vozacu koji je isterao -izbacio macku,ali pravu iz autobusa.
    Po pravilniku o prevozu putnika prevoz zivotinja je zabranjen osim sluzbenih pasa od strane nadleznih organa.
    Sudski postupak je pri kraju i JGSP ce verovatno po okoncanju strajka advokata dobiti resenje da vrati vozaca na posao i da mu isplati sve pripadajuce zarade za oko 3 godine. Hoce li strucni direktor , a sada pokrajinski sekretar za poljoprivredu da to plati iz svog dzepa ili ce poreski obveznici biti osisani za nekoliko miliona dinara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.