Pileća krilca pohovana u rerni - isti ukus, a nema ulja

Recept koji je vrlo jednostavan.
Pileća krilca pohovana u rerni - isti ukus, a nema ulja
Foto: Pixabay

Pohovano pileće meso ne morate da pripremate na ulju. Za jednostavniji ručak i manje pranja sudova opredelite se za pohovana pileća krilca u rerni, ukusan obrok uz koji možete da kombinujete razne priloge.

Očistite pileća krilca i odlučite da li ćete da ih pohujete sa ili bez kožurice.

Pripremite malo brašna, dva jaja i prezlu. Dovoljno je da krilca stavite u jednu veliku činiju i pospete brašno, a da potom pomešate sve u činiji i imaćete dovoljno brašna za ovaj recept.
 
Potom svako krilce uvaljajte u umućena jaja, a potom u prezle.
 
Krilca tako ređajte u pleh na koji ste položili dva papira za pečenje. Meso pecite u rerni na 220 stepeni oko pola sata, odnosno dok krilca ne budu pohovana.

Imaćete posla sa manje nereda prilikom ručka, a ukusna krilca kombinujte sa pireom, pirinčem ili nekim grilovanim povrćem po želji. Prijatno!

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Primedba

    17.04.2023 11:33
    Kuvarica
    Smanjte na 180 jer je zdravije i zato što će vam na 220 izgoreti prezle.
  • Zeka12

    17.04.2023 10:30
    Recept
    Ja ovo radim vec godinama, ali ipak treba premazati ili naprskati malo ulja za puniji ukus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.