Najhrskaviji mladi krompirići iz rerne: Ovo je mali trik

Proleće je stiglo, a sa njim stigli su i mladi krompiri.

Pečeni krompir je jedan od najčešćih i svima omiljenih priloga.

Priprema se krajnje jednostavno i uglavnom uvek isto: krompir se naseče, začini i stavi u rernu.

Ono što nije uvek isto je rezultat – jedanput ćete iz rerne izvaditi gomilu kašastog krompira, drugi put delom oljušteni, delom kuvani krompir, a ponekad će on biti sasvim bez boje i kao da je kuvan na pari.
 
Ali, postoji jednostavan trik za kojim rado posežu i vrhunski kuvari i uz koji će vam pečeni krompir baš uvek ispasti savršeno hrskav, bilo da pečete mladi krompir u kori ili krompir klasično isečen na četvrtine.
 
Tajna je u – belancetu.
 
Ako pre pečenja premažete krompir belancetom umućenim u sneg, on će iz rerne izaći savršeno hrskav, a kako će se začini bolje uhvatiti na lepljivo belance – i savršeno začinjen.
 
Običan sastojak napraviće ogromnu razliku i u ukusu i u teksturi omiljenog priloga.
 
Dakle, sve što treba da uradite jeste da umutite belance u sneg i u njega uvaljate sirove krompire.
Potom ih izvadite, uklonite višak belanceta i poslažete krompir u pleh za pečenje. Nakon toga možete se pozabaviti začinima i pustiti mašti na volju.
 
Na vama je da li hoćete krompir začinjen samo solju i biberom ili provansalskom mešavinom, nekakvim ljutkastim začinima ili belim lukom u prahu.
 
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Koja

    27.05.2023 19:50
    Mlad krompir
    Ovo je najveća glupost u vezi krompira!Ja ga pečen na zlu u tiganju,i bude savršen.
  • Kuvarica

    20.05.2023 06:05
    Juče isprobala. Krompir se kao nikad zalepio za pek papir, tako da sam izvadila gomilu kašastog krompira. Ne radite to.
  • Liman

    18.05.2023 12:17
    Vidim, ima ih kojima to nije luksuz. Inače ne bi udarali minuse. Mogli bi da nam kažu u čemu je tajna uspeha i dobrih finansija, kad im 350 za mladi krompir nije mnogo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.