Austrijski gulaš od krompira s kobasicama

Ako ga niste probali, sigurni smo da će vas ovo jelo oduševiti raskošnim ukusom koji daju tako obične namirnice i malo začina.
Austrijski gulaš od krompira s kobasicama
Foto: Pixabay
Ovaj fini gulaš je jako jednostavno napraviti.
Sastojci za austrijski gulaš od krompira:
 
4 velika ili 7 srednjih krompira
3 srednje glavice crnog luka
1 čen belog luka
2 veće dimljene kobasice
2 kašike mlevene slatke paprike
1 kašičica mlevene ljute paprike
2 kašičice sirćeta
1 kašika koncentrovanog paradajza iz tube
1 kašičica majorana
1 3/4 kašičice semenki kima
1/2 kašičice šećera
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
2 lovorova lista
1 kocka za supu
7-8 šolja vode (1,75 – 2 l)
Priprema:
 
Oljuštite, operite i iseckajte krompir na kockice od otprilike 2 centimetra. Pripremite lonac s 8 šolja vruće vode koju ćete postepeno dodavati kasnije.
 
Sitno iseckajte luk. Zagrejte 2 kašike ulja u velikom loncu, dodajte luk i dinstajte na jakoj vatri 5 minuta uz stalno mešanje. Nakon 5 minuta smanjite vatru i dinstajte još 15 minuta, i dalje mešajući, dok luk ne omekša i ne dobije zlatno-smeđu boju. Zadnje 2 minute dodajte zgnječeni čen belog luka. 
 
Kada dobije boju, dodajte obe vrste paprike. U loncu treba da bude dovoljno ulja da paprika ne zagori. Mešajte 10 sekundi pa sipajte sirće.
 
Dodajte pastu od koncentrovanog paradajza, majoran i kim. Promešajte pa sipajte 1 kašičicu sirćeta. Malo kasnije dodajte još jednu kašičicu. Pustite da se kuva dok ne postane kremasto.
 
Ako želite gust umak, izmiksajte ga štapnim mikserom ili u blenderu. Vratite umak od luka u lonac i dodajte šećer, so, biber, lovor i izmrvljenu kocku za supu.
 
Polako dodajte šolju po šolju vode (jednu ostavite) i krompir pa kuvajte bez poklopca pola sata.
 
Iseckajte kobasice na prst debljine i kuvajte ih s krompirom. Kad se krompir skuva, izvadite deo i izgnječite viljuškom, po potrebi dodajte tečnost od gulaša i još jednom izgnječite da dobijete glatku smesu pa je vratite u gulaš i kuvajte još nekoliko minuta da se gulaš malo zgusne.
 
Poslužite s hlebom i uživajte.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.