Uvek voljen klasik: Pasta sa paradajz sosom

Ovaj recept je brz, ukusan i vrlo jeftin, a možete ga prilagoditi dodajući začine ili povrće po izboru.
Uvek voljen klasik: Pasta sa paradajz sosom
Foto: Pixabay
Sastojci:
 
200-300 g paste (bilo koja vrsta, po vašem izboru)
 
1 konzerva seckanog paradajza (oko 400 g)
 
1 crni luk
 
2 čena belog luka
 
2 kašike maslinovog ulja (ili obično ulje)
 
So, biber, origano (po ukusu)
 
Parmezan (opciono, za posipanje)
Priprema:
 
U velikoj šerpi stavite vodu da provri, dodajte so i ubacite pastu. Kuvajte prema uputstvu na pakovanju (obično oko 8-10 minuta).
 
Dok se pasta kuva, oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk. U tiganju zagrejte maslinovo, ili ulje koje imate i propržite luk dok ne postane staklast, oko tri do četiri minuta. 
 
Zatim dodajte beli luk i propržite još jedan minut.
U tiganj dodajte konzervu seckanog paradajza (bez tečnosti) i sve dobro promešajte. Posolite, pobiberite i dodajte origano po ukusu. 
 
Kuvajte sos na srednjoj vatri oko pet do sedam minuta, dok se blago zgusne.
 
Kada je pasta gotova, procedite je i dodajte u tavu sa sosom. Dobro promešajte.
 
Poslužite toplu pastu, a po želji ovo jelo možete posuti parmezanom ili nekim drugim sirom.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.